Claudia en Jolien op NK voor C-junioren

Zondag 19 januari 2014: NK Apeldoorn en REGIO13 Indoor Dongen

Nieuwe en mooie ervaring voor Claudia Verheijen en Jolien Stuijk.

Een uitgebreid verslag van het Nederlands Kampioenschap Indoor

voor C-junioren in Apeldoorn

en de 3e Indoorwedstrijd in Dongen

Door de papa van Claudia

Claudia had zich ingeschreven voor 2 onderdelen, nl. 60 mtr sprint en het hoogspringen. De behaalde resultaten in de diverse wedstrijden waaraan ze had meegedaan moesten worden doorgegeven, deze resultaten werden gecontroleerd door de jury en vervolgens werd uit de inschrijvingen een lijst met deelnemers samengesteld. Claudia werd voor beide onderdelen gekwalificeerd en mocht dus meedoen met het NK indoor. Omdat de looponderdelen al op tijd begonnen en omdat je ruim van te voren je gemeld moest hebben zijn we al om 08.00 vertrokken naar Apeldoorn. Na het afhalen van de startnummers en het aanmelden voor de 2 onderdelen kon ze zich gaan voorbereiden op de wedstrijd.

De warming-up kon gedaan worden in een grote ruimte onder de tribunes, in deze ruimte mocht geen begeleider mee naar binnen, alleen trainers die hier van te voren een aanvraag voor hadden ingediend mochten daar naar binnen. Na de warming-up moesten de atleten zich tijdig melden in de call-room, hiervandaan werden ze vervolgens onder begeleiding naar de startplaats in de sporthal begeleid. Claudia moest beginnen met de sprint, ze moest starten in de 4e van de 6 series, hierin snelde ze in een nieuwe persoonlijke recordtijd van 8.60 sec naar een 3e plaats en dat gaf recht op een plaats in de halve finale.

Deze halve finale was pas ’s middags om 15.15, dus er was voldoende tijd om uit te rusten.

In deze halve finale liep Claudia met een tijd van 8.65 een 6e tijd, deze tijd was echter niet voldoende voor een plaats in de finale die ’s avond werd gelopen. Na deze halve finale sprint kon ze zich gelijk gaan melden in de call-room voor het onderdeel hoogspringen, dat begon stipt om 15.45. Claudia begon met een aanvangshoogte van 1.30 mtr en ook de 1.35, 1.40 en 1.45 werden telkens in de eerste poging gehaald. Toen werd de lat op 1.50 gelegd , deze hoogte werd helaas na 3 pogingen net niet gehaald en dus bleef het resultaat op 1.45 staan wat een 12e plek betekend in het NK. Claudia is nog niet helemaal terug op het niveau van voor haar enkelblessure maar ze is goed bezig en het gaat steeds vooruit dus dat komt wel in orde. Het was een lange maar bijzondere dag, het was leuk om eens aan zo’n grote wedstrijd deel te nemen en Claudia ziet daarom ook tevreden terug op deze dag.

En door de moeder van Jolien

Het was ge-wel-dig, bijzonder, overdonderend, zenuwpezig, euforisch, beetje teleurstellend en vooral heel slecht voor mijn bloeddruk!!! 3 meisjes junioren C1 van onze RTC trainingen waren geselecteerd om te komen hoogspringen in Apeldoorn dus. Anne had het hoogst ingediende PR van 1.56m, er was nog iemand met 1.55m en dan kwam Jolien met een indoor-PR van 1.52m.

Er waren in deze leeftijd 16 plaatsen te vergeven bij het hoogspringen. Als er meer inschrijvingen zijn, krijgen de hoogste PR’s voorrang. Voor het derde meisje van ons clubke, Simone, was het tot op het laatst spannend of ze wel of niet kon meedoen. Ze gingen er eigenlijk al vanuit dat zij niet mee zou gaan naar Apeldoorn. Om een nog langer verhaal kort te maken…. Wie ging er met goud naar huis?? SIMONE!! met een sprong van 1.55m. En de “favorieten” (om ze zo maar even te noemen….): Anne werd 15de van de 16 (sprong slechts 1.40m) en Jolien was 13de geworden(sprong 1.45m). Deze laatste 2 uitslagen waren best wel teleurstellend natuurlijk, maar we waren allemaal verrassend gelukkig voor Simone. Het was een spannende, ongelooflijke wedstrijd! Simone was dus eerste, dan had je nr.2 , enz. tot nr. 5, dan waren er een stuk of 7 meiden die allemaal gestrand waren op 1.50m en allemaal 6de waren dus. Dan kwam Jolien, ook met 1.45m, maar had er vaker afgesprongen. Zo zie je maar weer! In de sport moet de wedstrijd altijd gespeeld  worden!! In de autorit naar Apeldoorn toe hadden we het er nog over… ALLES moet meezitten op zo’n wedstrijd als bv. een NK en we waren het er over eens dat dat zo was! Ze was niet ziek(geweest), had geen blessures, lag op tijd te bed, geen friet met mayo gegeten vooraf, enz…. Ik denk dat we “blue monday” een dag te vroeg ingezet hebben. Jolien vond het gewoon een wedstrijd als een andere en bleef heel nuchter. Ze was het vandaag alweer vergeten, terwijl ik toch nog wat loop te balen nu! Maar dat is nog maar het beste, geloof ik. Het zou niet goed zijn als Jolien anders zou reageren misschien. “En ze is nog zo jong! En ze krijgt nog zoveel kansen!”

Ik vond het trouwens niet zomaar gewoon! De zaal was best indrukwekkend groot en de regels waren natuurlijk vrij streng. De trainers van het RTC mochten NIET mee in de zaal om de atleten bij te staan of te instrueren. Ook zij namen gewoon plaats op de tribunes.

Claudia en Jolien Gloria Atletiek is trots op jullie prestaties!

Jolien Stuijk en Claudia Verheijen in de imposante zaal in Apeldoorn!

Jolien Stuijk en Claudia Verheijen in de imposante zaal in Apeldoorn!


Indoor Dongen

Ook deze week was er weer een grote en fanatieke groep jeugdige atleetjes paraat voor een indoorwedstrijd. De derde in een reeks van vijf. Een paar bijzonderheden uit de wedstrijd. Femke onze dappere C-pupil heeft haar draai gevonden. Vooral het kogelstoten ging erg goed met een worp van 5.90 meter. Da’s meteen een nieuw PR voor Femke. En ze was hiermee de beste kogelstootster van haar groep. Ruim 1 meter verder dan de eerst volgende. Super! Het clubrecord bij de C-pupillen kan op deze manier dit seizoen misschien nog gaan sneuvelen. Dat staat met 6.44 meter op naam van Gitte Wilmsen.

Lieselot en Tess, beide A-pupil, klimmen heel stilletjes steeds hoger in de uitslagen. Ga zo door meiden, heel erg goed! Onze drie dappere jongens kunnen wel wat extra gezelschap gebruiken, kom op andere ‘atletiekers’ van Gloria geef je ook op! Dat sport een stuk gezelliger voor Menno, Michiel en Martijn!

Menno klaar voor een poging bij het kogelstoten.

Menno klaar voor een poging bij het kogelstoten.

Femke klaar voor de start!

Femke klaar voor de start!

Lieselot en Tess.

Lieselot en Tess.

De D-junioren meisjes waren deze keer (in vergelijking met vorige week) veel beter bij het hoogspringen. Evelien en Myrthe gingen beiden over 1.35m, Anouk en Gitte zaten hier vlak achter met een hoogte van 1.30m. Evelien was ook op de sprint en bij het kogelstoten erg goed op dreef. Zij pakte daarmee een eerlijk verdiende 2e plaats in het totaalklassement van deze dag! Heel goed gedaan Evelien. Over een paar weken staan er nog twee indoors op het programma. Eerst op 23 februari in Waalwijk bij ACW en op 16 maart de laatste bij Spiridon in Rijen. Zin om mee te gaan? Geef je op via een e-mail naar wedstrijdsecretariaat@gloria-atletiek.nl

Uitslagen indoor Dongen

Pl         Naam                           40m     kogel   hoog    ptn

C-pupillen meisjes

5          Femke Sprangers         7,33      5,90      0,65      837

A-pupillen meisjes

6          Lieselot Staes               6,66      4,94      0,95      1127

11        Tess Frijters                  6,70      4,04      0,85      980

C-pupillen jongens

9          Michiel Gulickx             6,80      4,16      0,75      894

17        Menno Schuit               7,85      3,55      0,65      583

A-pupillen jongens

16        Martijn Gulickx              6,56      3,80      1,00      1103

D-junioren meisjes 1ejaars

2          Evelien Versmissen      5,92      8,15      1,35      1495

4          Anouk Verheijen           6,11      7,58      1,30      1376

5          Myrthe Jansens                        6,36      7,13      1,35      1325

7          Gitte Wilmsen               6,09      6,41      1,30      1314

11        Gitte Frijters                  6,39      5,98      1,20      1140

17        Itske Verboven             6,90      5,11      1,00      825

D-junioren meisjes 2ejaars

6          Janneke Mengerink       6,53      5,96      1,20      1105

Michiel gaat een snelle sprint afleveren dankzij goede concentratie!

Michiel gaat een snelle sprint afleveren dankzij goede concentratie!

...en broer Martijn doet altijd z'n best!

...en broer Martijn doet altijd z'n best!

Reacties

  1. Frans van Gestel
    23 januari 2014 om 20:01

    Petje af voor onze meiden op het NK.
    En ook trots op de grote opkomst en inzet bij de Indoor Dongen

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *