Hemels Hardlopen

6e HeavenRun van Atletiekvereniging Gloria

Hemels hardlopen van

Baarle naar Merksplas KolonieAlweer voor de zesde keer op rij stond de HeavenRun op de Gloria kalender. Dit jaar was er gekozen voor een historische locatie, namelijk brasserie ”de Veldkeuken” van Merksplas. Vroeger werden hier de landlopers van België opgevangen voor een zogenaamde heropvoeding, op deze Hemelvaartsdag waren het echter hongerige lopers die hier van een heerlijke lunch konden gaan genieten.

Voordat iedereen aan tafel kon gaan, moesten er eerst wel wat loopkilometers gemaakt worden. Zo gebeurde het dan ook dat er om 8 uur een mooi groepje van acht personen, met een paar Alphense en Chaamse gast-lopers vertrokken om de totale afstand van 25 km te lopen. Een klein half uurtje later, werden nog eens 21 lopers met auto’s naar Zondereigen gebracht alwaar zij de lange afstand lopers met applaus verwelkomden, om vervolgens aan te sluiten voor de 16 km. Op het moment dat de eerste gelletjes door de duurlopers genuttigd werden waren ook de laatste 10 lopers voor hun 8 kilometer loop op hun startplek afgezet.  Nu alles onderweg was werden de verschillen in tempo steeds groter en splitsten de volg-fietsers zich op zodat iedereen veilig de route wist te volgen. Iedereen leverde dan ook een mooie loopprestatie op zijn of haar eigen niveau, en uiteindelijk wist iedereen tegen 11 uur de eindbestemming te bereiken.

Wij kunnen als organisatie terug kijken op een geslaagde HeavenRun 2018.

Na Meersel-Dreef in 2013, Turnhout in 2014, Strijbeek in 2015, Reusel in 2016, NieuwKerk (Goirle) in 2017 en nu Merksplas gaan wij wederom op zoek naar een nieuwe locatie voor volgend jaar, wij hopen dan ook weer vele sportievelingen aan de start zien.

Dankwoordje

Ook de HeavenRun kan niet zonder zijn vrijwilligers, wij willen dan ook graag een woordje van dank uitspreken naar:  Edith van Beers, Luc Verheijen en Linda van Rijn voor het vakkundig begeleiden met de fiets. Paula van Alphen, Peter Swolfs, Stefanie Remmers, Annelies Nooren,  Jan Lückman, Erwin Gulickx, Peter van Breda, Carolien van Gestel Chantal Frijters & Catrien Hermans voor het vervoer en Richard van Kruijsbergen (www.toffefoto.nl) voor het maken van de prachtige foto’s.

Rob en Marcel, bedankt voor de organisatie!

 

Groepsfoto HeavenRun 2018 zonder Kathleen Gilles (Foto: Richard van Kruijsbergen)
HeavenRun2018

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *