De Club

Over Gloria Atletiek

Gloria Atletiek is één van de grootste sportclubs van Baarle-Nassau/Hertog. Iedereen is bij ons welkom, van jong tot oud en iedereen kan meedoen! We zijn een club waarbij we open staan voor alle mensen en ieder op zijn eigen tempo kan sporten. Of je dit nu doet voor je gezondheid, om te trainen voor wedstrijden, voor de gezelligheid, we hebben altijd een passende groep voor jou.

We zijn gestart als Atletiekvereniging maar inmiddels bieden we veel meer! Naast onze trainingen worden er ook regelmatig uitstapjes, clubkampioenschappen, jeugdkampen en andere festiviteiten georganiseerd.

Onze trainingen

Atletiek Kleuters

Vanaf de leeftijd van 4 jaar bieden wij een leuke training waarbij het plezier en de eerste atletiekvaardigheden aangeleerd worden.

Atletiek Jeugd

Voor de jeugd trainen wij alle onderdelen van atletiek. De jeugdleden doen (vrijblijvend) regelmatig mee aan wedstrijden.

Atletiek op Maat

Deze groep is speciaal voor atleten die extra begeleiding kunnen gebruiken en in een grote groep minder tot hun recht komen. Meer informatie

Looptraining Volwassenen

We bieden start-to-run, herstel-, baan-, interval-, duurloop en nog veel meer soorten trainingen.

Wandelgroepen Volwassenen

We bieden zowel basis als hoog tempo trainingen aan op basis van het FitStap programma

Bootcamp Volwassenen

Werken aan  spierkracht, lenigheid, houding en conditie doe je bij onze bootcamp.

Onze geschiedenis…

November 1977
Jan Roelen, atleet bij “Sprint” te Breda, onderneemt een tweede poging om in Baarle-Nassau een atletiekvereniging op te richten. Enkele artikelen in “Ons Weekblad” maken 19 jongeren enthousiast waarvan 5 van het gezin de Rooij. ‘De vader van die 5 moet mij maar helpen’ dacht Jan Roelen en ging er eens over praten. Het was niet meteen raak, want Jan de Rooij, ook een oud-atleet, vond twee man voor de oprichting te weinig. Jan Roelen vond er nog drie bereid om mee te helpen en toen was de zaak rond. Deze drie waren: Rob Sakko, Jan van Tilburg en Wil de Kock.

1978
Precies op 1 mei 1978 werd A.V. Gloria geaccepteerd als lid van de K.N.A.U. (Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie). De thuishaven werd het pas aangelegde vierde voetbalveld op sportpark Boschoven. Met trainer Jan Roelen en organisator in hart en nieren Jan de Rooij, kwam er behoorlijk schot in de vereniging en hadden ze na een half jaar al 40 leden.

Op 27 mei 1978 werd de eerste wedstrijd georganiseerd, al was er toen niet niet zoveel op atletiekgebied, een voetbalveld met wat gras er omheen en nog 2 verspringbakken. Maar de eerste wedstrijd was een feit! Dat jaar werden ook de eerste clubkampioenschappen georganiseerd.

1979
De eerste scholencross, de eerste enclaveloop (stratenloop met als hoofdafstand 25km) en de start van de aanleg van een 400 meterbaan (gras) met betonrand, kogelsector, discusring, hoogspringplateau (gravel) en 2 verspringbakken.

1980
Officiële opening van de nieuwe atletiek accommodatie. De voormalige zwembadkantine werd gedemonteerd om later op het atletiekveld weer in elkaar te zetten; “In De Speerpunt”

1982
Eerste Enclavecross

2018
Na jaren gelobby en veel inzet van Gloria leden is het zover: de nieuwbouw wordt geopend. Gloria Atletiek heeft nu een prachtig en modern clubgebouw dat een perfecte thuisbasis is voor al haar leden!