Geschiedenis

Onze geschiedenis…

November 1977
Jan Roelen, atleet bij “Sprint” te Breda, onderneemt een tweede poging om in Baarle-Nassau een atletiekvereniging op te richten. Enkele artikelen in “Ons Weekblad” maken 19 jongeren enthousiast waarvan 5 van het gezin de Rooij. ‘De vader van die 5 moet mij maar helpen’ dacht Jan Roelen en ging er eens over praten. Het was niet meteen raak, want Jan de Rooij, ook een oud-atleet, vond twee man voor de oprichting te weinig. Jan Roelen vond er nog drie bereid om mee te helpen en toen was de zaak rond. Deze drie waren: Rob Sakko, Jan van Tilburg en Wil de Kock.

1978
Precies op 1 mei 1978 werd A.V. Gloria geaccepteerd als lid van de K.N.A.U. (Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie). De thuishaven werd het pas aangelegde vierde voetbalveld op sportpark Boschoven. Met trainer Jan Roelen en organisator in hart en nieren Jan de Rooij, kwam er behoorlijk schot in de vereniging en hadden ze na een half jaar al 40 leden.

Op 27 mei 1978 werd de eerste wedstrijd georganiseerd, al was er toen niet niet zoveel op atletiekgebied, een voetbalveld met wat gras er omheen en nog 2 verspringbakken. Maar de eerste wedstrijd was een feit! Dat jaar werden ook de eerste clubkampioenschappen georganiseerd.

1979
De eerste scholencross, de eerste enclaveloop (stratenloop met als hoofdafstand 25km) en de start van de aanleg van een 400 meterbaan (gras) met betonrand, kogelsector, discusring, hoogspringplateau (gravel) en 2 verspringbakken.

1980
Officiële opening van de nieuwe atletiek accommodatie. De voormalige zwembadkantine werd gedemonteerd om later op het atletiekveld weer in elkaar te zetten; “In De Speerpunt”

1982
Eerste Enclavecross

2008
Opening kunststof atletiekbaan

2018
Na jaren gelobby en veel inzet van Gloria leden is het zover: de nieuwbouw wordt geopend. Gloria Atletiek heeft nu een prachtig en modern clubgebouw dat een perfecte thuisbasis is voor al haar leden!