Hardlopen

Iedereen kan lopen!

Bij Gloria Atletiek gaat het om het beste uit jezelf te halen en dat doet ieder op zijn eigen niveau. Om die reden bieden wij verschillende trainingen aan.

Als je begint met lopen, is het verstandig om mee te doen met een Start-to-Run training

Start-to-Run

Bij Start-to-Run leer je op een verantwoorde manier hardlopen. Gedurende 8 weken bouw je onder begeleiding van één van onze ervaren trainers aan een betere loopconditie. Je loopt twee keer per week, hoofdzakelijk op de atletiekbaan. Mocht je een keer niet kunnen, dan krijg je huiswerk, zodat je het opbouwschema bijhoudt.

Je krijgt uitleg over kleding, schoenen en voeding. Tijdens de cursus komt er ook een sportfysiotherapeut die uitleg zal geven over blessures.

Na 8 weken is het streven dat iedereen in staat is om 5 kilometer in 35 minuten aaneengesloten te lopen.

Kijk bij trainingstijden voor de kosten en/of er binnenkort een nieuwe cursus start. Je kunt je hier inschrijven.

Baantraining

Een baantraining is een training op onze atletiekbaan. Het voordeel van een baantraining is dat je altijd je eigen tempo kunt lopen! Een baantraining is meestal een intervaltraining waarbij je traint op snelheid, looptechniek en andere zaken.

Duurloop

Een duurloop training vindt vaak plaats buiten het terrein van Gloria. De trainer bepaalt een route, vaak door het buitengebied van Baarle, maar soms ook dwars door het dorp. Voor een duurloop training is het handig dat je ongeveer een uur aaneengesloten kunt hardlopen.

Interval training

Bij een interval training wissel je verschillende malen van tempo tijdens het hardlopen. Meestal zit er ook een deel rust bij. De trainer geeft aan hoe lang en in welk tempo je loopt.

Trainingstijden

Kijk hier voor de trainingstijden van de loopgroep volwassenen