1e wedstrijden van 2019

De eerste wedstrijden van 2019 zitten er weer op. Een indoor  in Dongen, een cross in Goirle, Egmond aan Zee en de cross in Netersel. Heel veel leden waren dus actief. Tom pakte het goud en brons in Netersel!  Kees en Marleen bedwongen de zeewind in Egmond aan Zee, terwijl Paul er voor zorgde dat ze het juiste parkoers kozen.  Kortom, Gloria was op veel fronten actief.

De eerste regiocross van het nieuwe jaar in Goirle leverde Gloria Atletiek maar liefst 8 podiumplaatsen op!

Goud voor Stan, Freke & Nikki, Zilver voor Gitte en Brons voor Lander, Rens, Amber & Vic.

Maar ook onze andere 21 crossers deden het zeker niet onverdienstelijk.  De organisatie gaf ons zelfs een compliment en waren ook verbaasd dat wij 2 tweelingen in onze gelederen hebben.  Dat klassement hebben we in ieder geval gewonnen.  Raf was ook weer van de partij en haalde net niet het podium. Ook Mirthe haalde alles uit de kast en dat leverde een 5e plaats op, goed gedaan.  Sep wil ook de 5 crossen halen dit jaar en liet zien steeds beter mee te kunnen met de top.  Hoe mooi is het om met 29 atleten (Lore haakte helaas geblesseerd af) aan de start te staan, helaas is het niet mogelijk om alle atleten te vermelden in dit verslag, maar bij deze allemaal gefeliciteerd en bedankt voor het meedoen, wat een prestatie en op naar het regio podium.  Wie ook naar het podium mocht, was onze eigen voorzitter, Frans. Tot zijn eigen verbazing mocht hij het brons mee naar huis nemen.  Een boks voor onze voorzitter !

Terwijl in Goirle iedereen nat en koud werd, was het warm in Dongen. Claudi had een rustige ochtend met alleen Florien en Louise. Florien doet het liefste indoor, terwijl haar zus eigenlijk het crossen leuker vind.Florien is een goede hoogspringster, maar legt de lat voor zichzelf altijd erg hoog. 1.20 zat er net niet in vandaag, maar moet makkelijk kunnen. Dus die bewaren we voor de volgende indoor.  Florien behaalde 3x een PR, dus mag zeker tevreden zijn. Zus Louise werd keurig 6e met ook 3 PR.

In de middag waren de zusjes Sprangers (onze 3e tweeling) actief, Het was vandaag een spannende strijd bij de indoor D junioren 2e jaars tussen de nummers 2-3-4-5. Uiteindelijk ging Femke (met een PR op de sprint) er vandoor met de 3e prijs met een verschil van 5 punten met de nummer 2 en 4 punten met de nummer 4. Maar een podiumplek is niet altijd het belangrijkste. Sanne heeft na lange tijd eindelijk weer een PR gehaald op het hoogspringen. Ze was zo trots dat het thuisfront meteen gebeld werd met de mededeling dat ze over de 1,15 m heeft gesprongen. Zo belangrijk om je eigen doel voor ogen te houden en zeker iets om trots op te zijn.

Dewi Groffen ging ook goed en behaald bij zowel kogel als sprint een PR en mocht tevreden zijn met een 9e plaats bij d C junioren meisjes.

Ook Denise, Melissa en Tom deden mee aan de indoor. Tom begon met hoog, maar was niet tevreden met zijn 1.00 meter.  Door een communicatie fout bij Atledo werd Tom 4e, maar eigenlijk had hij gewoon het brons omgehangen moeten krijgen. Voor ons is dat ook gewoon zo. Tom gefeliciteerd met je 3e plaats. Dat meedoen soms toch echt winnen is,  blijkt wel voor Denise die Goud behaalde en zus Melissa die Brons omgehangen kreeg.

Foto’s Goirle

Uitslagen Gloria

 

goirle

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *