Jan en Marit in Zweden

Internationale successen voor Gloria.

Afgelopen zaterdag 4 mei hebben Marit en Jan meegedaan aan de Vårkampen, een atletiektoernooi in het Zweedse Hässleholm. Uiteraard bijgestaan door zus en grootste supporter Emma.

Een beetje onwennig kwamen we aan bij de atletiekbaan in Hässleholm. We moesten het nu natuurlijk zonder onze vertrouwde Erwin en de Gloria tent doen. Nadat we ontdekt hadden hoe het aanmelden moest en een plekje hadden gevonden op de tribune, konden we op weg naar de onderdelen die ze gingen doen. Marit begon met kogelstoten, Jan met 60m sprint.

Onder ideale weersomstandigheden werden alle onderdelen afgewikkeld. Marit en Jan hebben meegedaan aan de 60m sprint, hoogspringen, verspringen, kogelstoten en 400m (Jan) 600m (Marit)

Dankzij de ervaring van eerdere wedstrijden en de (extra) trainingen wisten ze precies wat ze moesten doen, waardoor het minder erg was dat we niet alles konden verstaan.

Hoewel Marit het in het begin heel spannend vond, heeft ze heel dapper doorgezet en heeft ze er een hele succesvolle leuke dag van kunnen maken. Ze heeft een aantal PR’s flink verbeterd.

Jan heeft vanaf de eerste stap echt genoten, goede beginstanden neergezet op de onderdelen die hij nog nooit gedaan had, en een mooi PR neergezet bij het hoogspringen.

Wij waren positief verrast over de professionaliteit van de organisatie. Er hing een hele ontspannen gezellige gemoedelijke sfeer.

In Zweden maken ze geen klassementen op voor kinderen tot 12 jaar. Alle deelnemers kregen een medaille voor deelname.

Het was in elk geval een hele mooie ervaring om dit een keer mee te maken! Wij hebben er allemaal heel erg van genoten! Wie weet volgend jaar weer.

Verslag door Eefje

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *