Hup, over die berg

Met 500 deelnemers is de heroïsche cross van de TLV de Langstraat al jaren een begrip in de regio en lijkt deze alsmaar populairder te worden, en terecht, deze moet je op je bucketlist hebben staan.

En zoals gebruikelijk, geen cross zonder Gloria blauw. Bij aankomst doemde de Roestelberg op uit de mist en werden snel de nummers opgehaald. Na een noodzakelijke verkenningsronde startten er maar liefst 75 pupillen in de categorieën U8, U9 en U10 om 10.00 stipt. Direct bij de start werd de berg al voor de eerste keer bedwongen en trokken onze atleten ten strijde. Wat een bikkels, Xander was onderweg zelfs twee keer gevallen, maar hij liet zich niet uit het veld slaan. Ook Liv en Finn hadden hun bergbeklimmers aangetrokken en vochten zich naar de top. Jan, bikkel als hij is, haalde zelfs het podium. En ook Puck haalde het podium, bij Puck lijkt het alsof het vanzelf gaat, altijd lachen en oog voor de camera, wat een enthousiasme, goed gedaan. Ook Pim en Marit liepen voor hun leven en scoorden de nodige punten. Daarna was het de beurt aan Jolie en Amber, Amber was zelfs speciaal teruggekomen van juniorenweekend om deze cross te lopen en haalde een 7e plaats. Jolie merkte wel dat dit een andere type wedstrijd is dan vorige week, maar toch knap 13e.

Daarna kwamen Nikki en Patricia in actie, beiden goed voor een respectievelijke 3e en 5e plaats. Mario had er ook zin in en heeft het cross virus inmiddels goed te pakken. Ook aan de start Kees, Luc en Marleen, oude herinneringen werden samen met Erwin nog even opgehaald als motivatie voor deze uitputtingsslag.

Na afloop kreeg iedereen de traditionele pepernoten mee naar huis en kon de chocomelk worden klaargemaakt. Vandaag bleken de jongens weer echte kerels en de dames even geen dame.

Volgende week naar Oosterhout voor de Scorpio cross.

Uitslagen: https://uitslagen.nl/uitslag?id=2023111213382&tl=nl&zk=gloria

Foto’s: https://photos.app.goo.gl/GVR4Suf9LnRKNr4u8

Foto’s Geert en Nikki: https://photos.app.goo.gl/nLwgvGhVfYrU69f97

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *