Modder en medailles in Drunen

Het was dan eindelijk zover, een echte cross met alle ingrediënten, modder, duinen, klimmen, atleten, medailles, soep en de Mac.

Het sinds vorige jaar nieuwe parkoers van de DAK Cross met een twijfelachtige start/finish locatie, was er met de regen van de afgelopen weken niet minder om geworden. Je zakte bijna tot aan je enkels in de modder bij het ophalen van de startnummers, en dan was er nog geen meter gecrosst. Maar goed, niets te klagen, dat hoort erbij. Vandaag met een mooie delegatie Gloria atleten in diverse categorieën. Mario, Eddy en Erwin beten de spits af, helaas zonder Nikki, die had zich afgemeld, beterschap Nikki. Michiel verdedigde zijn klassement en moest daar toch een slordige 7km voor lopen, een afstand die hem nog niet eigen is, maar hij haalde toch knap het podium.

Bij de eerste startronde van de jeugd, stonden er gelijk al 7 Gloria atleten aan de start. Voor een aantal hun vuurdoop, en elke atleet gaat hier anders mee om. Bowie, Puck, Finn en Jan knalden gelijk op het podium, wauw, wat een start. Ook Liv, Xander en Enzy liepen een topwedstrijd, de toon was gezet. Marit en Pim konden aan de bak, zij zijn nu U12 (A-pupillen) en dat is een zware categorie met wat leeftijdsverschillen, maar hé, elk punt telt en als je dan ook nog top 10 loopt is dat gewoon goed gedaan. Jolie had vooraf haar eigen ‘wortel’ geregeld, bij een podiumplaats zou een bezoekje worden gebracht aan de grote M. Ze haalde brons en de stop op de terugweg bleek dus een mooie motivatie.

Lander en Amber sloten het bal en zij kennen als geen ander hoe een cross moet worden gelopen. Beiden eindigden ze in de sub-top en konden daarna tevreden naar huis. We willen alle ouders nog bedanken voor hun noodzakelijke support en helpende handjes.

Volgende week naar de Roestelberg, je weet wel die… zonder onze junioren, die genieten van een weekendje weg.

Uitslagen: https://uitslagen.nl/uitslag?id=2023110513311&tl=nl&zk=gloria

Foto’s: https://photos.app.goo.gl/gtAAwh7C5jmdR2KV6

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *