2e competitiedag te Uden

Atletiekvereniging De Keien organiseerde deze 2e wedstrijd voor onze U18 en U20 ploeg. Het weer was geweldig, maar tevens ook een tegenstander. Om 11.00 klonk het eerste startschot en gingen de atleten van start. Het werd een drukke dag voor de EHBO, met als dieptepunt de ambulance die werd opgeroepen voor een polstokhoogspringer. Gelukkig viel de blessure mee, maar toch kon hij de wedstrijd niet voortzetten.

Overall was het een wisselvallige dag, waar de één enkele PR’s mee naar huis nam, moest de andere genoegen nemen met een mindere prestatie, iets wat hoort bij de sport, maar soms wel lastig is om een plaatsje te geven. Ook werken de spieren niet altijd mee en komen blessures om het hoekje kijken. Freke liet zien in een topsprintvorm te zijn op de 200m echter speelde haar knie weer op. Met het oog op de estafette, liet zij haar 400 m lopen, een zeer verstandige beslissing bleek later. Pieke en Rik waren op dreef, met diverse PR’s zorgden zij voor de nodige competitie punten. Thomas, onder het toeziend oog van zijn hoogspringtrainer, consolideerde zijn PR en sprong weer knap 1m90 hoog. Michiel zorgde, net als vorig jaar, weer voor het spektakelstuk op de steeple en verbeterde zijn eigen clubrecord ondanks zijn vormdip. Net als bij de 4 x 400 meter vorige wedstrijd, werd er ook bij de Zweedse estafette enkele seconden van hun eigen clubrecord afgehaald door het team en werd de dag goed afgesloten. Zou het ze lukken om de triple te scoren bij de volgende wedstrijd waar de 4 x 100 meter gepland staat?

Femke had geen topdag, maar haalde wel veel punten binnen met speer, hoog en ver. Er werden ook diverse PR’s gescoord maar het hoogtepunt van de dag was toch wel de Zweedse estafette, Meike maakte een bliksemstart vanuit de startblokken en pakte al in de 1e bocht een ruime voorsprong, gaf het stokje door aan Freke die knalde op haar 300 meter. Sanne nam daarna soepel over waarna Laura het mocht afmaken op de laatste 100 meter. Het team werd knap 1e in hun serie in een tijd van 2.47,45 een nieuw CR.

Ondanks wat tegenslagen was het toch een geslaagde dag. Chantal en Koen bedankt voor de broodnodige jury-hulp, ouders bedankt voor het vervoer en Annemieke voor de lekkere ijsjes, en over enkele weken de laatste competitiewedstrijd van het jaar in Zevenbergen.

Uitslagen: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/38776/231/

Foto’s: https://photos.app.goo.gl/mNVLZop6xmVnH5HDA

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *