Enclavewandeltocht succes

Ruim 700 wandelaars

Zaterdag zagen we hem eindelijk weer HET ZONNETJE, met de goede hoop dat deze ook zondag van de partij zou zijn. U weet het inmiddels allemaal, we konden niet in en Cultuurcentrum. Maar gelukkig wel erachter en mochten we de ruimte van de Academie voor Muziek en woord de Noorderkempen gebruiken (daarvoor grote dank). De wandelaars kwamen van heinde en ver. Goere-Overflakee, Rotterdam, Hoek van Holland, Nijmegen, maar ook veel Belgen. Gloria Atletiek was oprecht blij met de animo voor Enclavewandeltocht.

De 5 km startte bij Gloria Atletiek. Een tocht volledig door het bos, zodat kinderen al rennend  pijlen konden zoeken. Bij terugkomst was er dan ook nog wat animatie en konden de kinderen nog even knutselen. Terwijl de papa’s en mama’s genoten van het aanwezige zonnetje en wat lekkers.

Bij het Cultuurcentrum startte de  8,13,19 en of 25 km. Voor alle afstanden was veel animo. Alle respect voor een 87 jarige man die met het openbaar vervoer uit Nijmegen was gekomen en aan de 8 km ging beginnen. Gelukkig zagen we ook veel Baarlenaren aan de start en die waren blij verrast over waar de tocht hen bracht. “Nooit geweten dat daar een paadje was, wat een mooie plekjes, Baarle heeft toch nog verrassingen” het kwam allemaal voorbij. Over het algemeen was de tocht goed te doen. Hier en daar een sportieve uitdaging door het vele hemelwater van de afgelopen tijd.

De organisatie kijkt tevreden terug op deze editie, meer deelnemers als vorig jaar. Ondanks dat er ineens geïmproviseerd moest worden doordat we niet in het Cultuurcentrum konden ook genoeg hulp! Dat geeft Gloria Atletiek  moed om aan volgend jaar te denken, zet het maar op uw (wandel)kalender zondag 9 maart, weer een Enclavewandeltocht.

Rest ons nog een dank je wel aan Familie Haagen voor de pauzeplek in Weelde-Statie. Onze sponsors, EHBO- Baarle, verkeersregelaarsgroep Baarle-Nassau en de vele vrijwilligers. Uiteraard ook dank aan alle deelnemers! Foto’s vindt u op onze Facebookpagina Enclave Wandeltocht (of Gloria Atletiek)

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *