Een woeste cross

Dit jaar was de Atledo cross niet de laatste in het circuit, maar nog steeds een uitdagend parkoers. De Woeste Zee lag er weer uitdagend bij in het bosgebied De Duiventoren te Dongen. Na de gebruikelijke inloop- en verkenningsronde stonden er al 7 Gloria atleten op een rij voor de eerste start van de dag.

Het spektakel lag halverwege het parkoers, een omgewaaide boom zorgde voor een extra moeilijkheidsgraad. Daar bleek Jan geen probleem mee te hebben, hij bouwde zijn race goed op en eindigde als 2e. Finn maakte bij de start een misstap, krabbelde op en vocht zich naar een mooie tijd, net zoals Xander, altijd enthousiast. Lieke had wat last van zijsteek maar ze gaat er altijd voor en ook nu. Bowie haalde een 2e plaats en deed goede zaken voor het klassement. Puck en Liv hielpen elkaar de wedstrijd door en haalden ook de nodige punten. Daarna was het de beurt aan Stan, nog niet heel ervaren maar weet al wel hoe zijn race goed in te delen, knap gedaan. Marit en Pim lopen als eerstejaars mee in een lastige categorie bij de U12, maar maken zeker goede vorderingen. Chapeau voor het doorzettingsvermogen. Terwijl de estafetteteams zich klaarmaakten, haalden Denise en Melissa zoals gebruikelijk het podium.

Daarna was het zover, de Woeste Estafette met 2 Gloria teams, de messen werden geslepen. Team 1 bestond uit Pim, Puck, Liv en Finn. Team 2 uit Lieke, Xander, Nicole en Erwin als vervanger voor Lander. Team 1 ‘vergat’ te starten, oeps, maar bleven wel knokken voor het gat te dichten. De wissels liepen soepel en na afloop was iedereen tevreden over het verloop van de estafette.

Daan was de eerste atleet bij de junioren, hij oogde niet super gemotiveerd, maar haalde toch een gemiddelde snelheid van 14,25 km/h. Patricia probeert het podium te halen bij het circuit, maar vandaag kwam ze net te kort om de concurrentie uit te schakelen. Nikki had daar geen problemen mee en stelde haar eindpodium veilig met een eerste plaats. Michiel baalde dat hij zijn bij zijn spikes horende oranje sokken was vergeten, maar dat was niet alles. Tijdens de cross kwam hij erachter dat zijn startnummer ook ontbrak op zijn buik. De hulptroepen schoten hem te hulp en hij kon zo zijn goud binnenhalen. Mario leek na afloop niet super tevreden, maar hé het is een loodzwaar parkoers, toch goed gelopen. Erwin kwam als laatste Gloria atleet over de streep met, jawel, het verkeerde startnummer dat hij nog van de estafette had opgespeld. It runs in the family zullen we maar zeggen.

Volgende week kunnen we carnavallen en binnen enkele weken de Lido Cross, de laatste van het seizoen. Dan kunnen we de balans gaan opmaken. 9 maart is de prijsuitreiking bij Spiridon in Rijen, noteer deze alvast in jullie agenda.

Uitslagen: https://uitslagen.nl/uitslag?id=2024020413303&tl=nl&zk=gloria

Foto’s: https://photos.app.goo.gl/GYEf7GZDFaE18JFG7

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *