7e HeavenRun van Gloria Atletiek

Hardlopen van Baarle naar de Hemel in Hilvarenbeek

Een groot aantal sportievelingen van Baarle en omstreken hadden afgelopen donderdag al maandenlang dik omcirkeld in hun agenda, want op Hemelvaartsdag wordt er traditiegetrouw hard gelopen vanuit Baarle naar een locatie op ongeveer 25 kilometer. Het leuke van deze loop is dat de lopers kunnen kiezen uit respectievelijk 8, 16 of de 25  kilometer. Omdat de lopers op verschillende tijden vertrekken vanaf verschillende locaties, wordt deze groep lopers steeds groter, en uiteindelijk komt iedereen samen aan, waarna we met z’n allen genoten hebben van een uitgebreide lunch in de Hemel te Hilvarenbeek.

 

Na, Meersel-Dreef, Turnhout, Strijbeek, Reusel, Goirle en Merksplas in de voorgaande jaren, was er dit jaar voor Hilvarenbeek gekozen. Om  kwart na acht in de ochtend verzamelde de eerste lopers op de parking van ons clubgebouw. Maar liefst 12 lopers durfde het aan om deze keer de volledige afstand te lopen en via het Bels lijntje werd er vertrokken richting Alphen, het eerste stukje was voor de meeste onder ons bekend trainingsgebied, maar na het passeren van schijnvliegveld de Kiek veranderde dit al snel. Iets verder stonden 15 lopers al te popelen om zich bij dit gezelschap aan te sluiten. Over de Regte Heide ging het richting Nieuwkerk, en na de oversteek van de grote baan Poppel – Goirle, kwamen we bij de 4 lopers van de 8 km uit, gelukkig voor hen moest het mooiste gedeelte van de loop toen nog komen, namelijk het slingerpaadje langs de Roovertsche Leij. Omdat dit gebied voor fietsers verboden is, hadden onze begeleiders even tijd om achteraan in de groep te gaan kijken of hier ook alles oké was. Het mooie van deze loop is namelijk dat iedereen zijn of haar afstand op eigen tempo af kan leggen. Voor het eerst dit jaar had zich ook een wandelgroep aangemeld voor de afstand van 16 km. Deze groep was al eerder vertrokken en werd nu ook stilaan voorbij gelopen door de vele heaven runners. Blijkbaar zat het venijn toch in de staart, want een weg vermoedelijk ooit nog door Napoleon aangelegd, voelde niet meer zo comfortabel aan na 20 km gelopen te hebben. Eind goed al goed, alle lopers en wandelaars arriveerden tijdig bij Herberg den Hemel in Hilvarenbeek.Na de traditionele groepsfoto kon iedereen genieten van een heerlijke uitsmijter. Wij als organisatie kunnen terug kijken op wederom een prachtig loopevenement, en markeer alvast donderdag 21 mei 2020 in je agenda!

 

Dankwoordje
Ook de HeavenRun kan niet zonder zijn vrijwilligers, wij willen dan ook graag een woordje van dank uitspreken naar:  Jan Seegers, Lisse Smolderen, Tijs Hoeyberghs, Marieke Couwenberg & Neeltje Olieslagers voor het begeleiden op de fiets. Irene van Asten, Rob Jansens, Peter van Breda, Peter Swolfs, Stefanie Remmers, Jan Marynissen en Marion Bax, Marian van Sas, Remi Tuijtelaars, Bianca Gulickx voor het vervoer, en Jan Luckman tevens voor het maken van de prachtige foto’s. Tot slot nog een woordje van dank aan Herberg den Hemel voor de gastvrije ontvangst en de heerlijke lunch.

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *