Army Run – Oirschot 20 mei

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zo ver. Een delegatie van Gloria Atletiek nam deel aan de eerste editie van de ARMY RUN te Oirschot, georganiseerd door de Koninklijke Landmacht en de organisatie van Marathon Eindhoven. Onder het motto ‘Hardlopen, maar dan anders’, gingen we van start om 11.00, nà de officiële ondertekening van het convenant tussen 13e Gemechaniseerde Brigade en Stichting Marathon Eindhoven.

Als eerste hindernis, tijdens deze 8km, kwamen we vrachtwagenopleggers tegen waarover we heen moesten klimmen. Vervolgens een hindernisparcours met buizen en containerbakken, waarna de echte ‘Dutch Mountain’ stond te wachten. Een steile rotswand die we met behulp van netten moesten beklimmen. Bovenaan deze berg stonden diverse militairen ons aan te moedigen wat ons uiteraard vleugels gaf. Maar daarna brak de hel los, de hel van Oirschot. Je zou het niet verwachten, maar achter op het terrein van Legerplaats Oirschot liggen een aantal ‘Limburgse’ heuvels. Eerst kregen we een klim te verwerken met een stijgingspercentage van 16%, over een lengte van zo’n 300m, die werd gevolgd door een afdaling tegen 14% over zo’n 200m. Na een stukje vlak asfalt, wachtte een klimmetje van zo’n 100m (stijgingspercentage 25%!), voordat een wat natte en modderige verrassing ons te wachten stond. We hebben het geweten, een wat natte verrassing…. we hadden beter onze zwembroek kunnen aantrekken. Menig deelnemer ging kopje onder in deze modderige poel.
Na wat zandpaden met los zand en kleine heuveltjes en nog een 10 meter brede sloot (ook hier zwembroek geen overbodige luxe), stonden enkele legervoertuigen ons op te wachten. Deze keer moesten we er niet overheen, maar eronder door. Nadat we dan nog enkele betonnen muren hadden bedwongen konden we allemaal aan onze eindsprint beginnen.

Kortom, een zeer spannende ervaring en zeker voor herhaling vatbaar. Hopelijk zijn we volgende keer met nog meer deelnemers van Gloria.

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *