Atledo bedankt voor de gastvrijheid.

JUNIOREN TRAININGSWEEKEND GLORIA ATLETIEK BIJ ATLEDO IN DONGEN

Dat de atleten van Gloria Atletiek van sporten houden is afgelopen wekend wel gebleken. Van vrijdagavond 18.00 uur tot zondag 18.00 uur, zijn ze haast onafgebroken aan het sporten gegaan. Collega atletiekvereniging Atledo uit Dongen was zo vriendelijk om helemaal belangeloos hun accommodatie en clubgebouw hier voor ter beschikking te stellen.
Na een flinke fietstocht vanuit Baarle naar Dongen, waren de atleten nog lang niet moe. Toen de slaapplekken waren ingericht en er een broodje knakworst was gegeten, kon het atletiek gedeelte beginnen. Tot 24.00 uur werden er rondjes gelopen, loopspelen gedaan enz. en dit alles op een leuke manier. Net als echte top atleten kregen de deelnemers daarna de nodige nachtrust. Deze werd (gelukkig voor de trainers) met beide handen gegrepen. De atleten waren hier zelf die zaterdagochtend ook heel blij mee. Ze moesten immers om 08.30 uur op de fiets zitten om te vertrekken naar het “cross-bos” van Dongen. Als eerste werd er in het bos een stevig ontbijt genuttigd, waarna een pittige cross-training op het programma stond.
Voor de zaterdagmiddag hadden de trainers een baan programma. Als eerste werden de onderdelen verspringen, discuswerpen en kogelslingeren getraind. Als hoofd onderdeel stond daarna het polsstokhoogspringen op het programma. Aangezien die niet geoefend kan worden bij Gloria, was dit natuurlijk super gaaf om eens te trainen. De training was een zodanig succes, dat er pas om 20.00 uur gegeten kon worden. Het avond programma viel een klein beetje in het water (regen), dit loste de deelnemers zelf op door een kaartspel te spelen, dit is natuurlijk ook een sport.
Na een fijne nachtrust (in de gangen van het gebouw), werd de fiets weer gepakt. Dit maal om de zwemsport te gaan beoefenen. In het zwembad werden de verschillende spieren goed getraind. De arm-, been- en lachspieren. Dit lachen kwam door een bezoeker die een oogje had laten vallen op iemand van onze groep. Om dit een beetje in goede banen te laten lopen, zorgde Joep voor de communicatie, op zijn manier dan. Na enkele uren zwemmen en weer een lekker hapje te hebben gegeten, werd er voor de laatste maal getraind op de baan. Er kon gekozen worden tussen speerwerpen en nogmaals het polsstokhoogspringen.
Iets na 16.30 uur was het dan zover, het terug fietsen naar Baarle. Met deze fietstocht was het laatste sportieve gedeelte van het weekend aangebroken. Gelukkig is de conditie van de Gloria atleten dusdanig goed, dat de terug route lekker vlot verliep.
Bij een trainingsweekend komt er natuurlijk meer kijken dan alleen het geven van trainingen en het regelen van een locatie. De trainers zijn dan ook heel blij dat er fanatieke ouders waren die wilde helpen met het vervoer van spullen en het opbouwen van de tent. Hier willen we dan ook Eddy, Koen en Roger voor bedanken. Uiteraard bedanken we Atledo voor alles wat ze beschikbaar hebben gesteld aan ons. En zijn we blij met de bus met aanhanger van Timmerbedrijf EVT die als transport wagen werd gebruikt.
Met een weekendje extra training worden de atleten natuurlijk al beter, maar de trainers zullen nog vaker proberen om op een leuke wijze de atleten toch nog net iets beter te laten worden. Voor de thuis blijvers, jongens en meiden, wat hebben jullie veel gemist. Zorg dat je er de volgende keer zeker bij bent.

Tom & Koen bedankt voor het super leuke weekend !!

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *