Atletiek op maat..iets voor jou?

Bij Gloria Atletiek is een groep atleten, nu bestaande uit 6 personen, die een training ‘op maat’ krijgen elke week. Toegespitst op hun kunnen en vermogen. Speciale mensen zogezegd, mensen met een (lichte, niet lichamelijke) beperking. Ze variëren in leeftijd van 16-37 jaar en zijn sinds kort weer aan het trainen. De groep kan uitgebreid worden… iets voor jou? Of iemand die je kent?

“Normaal trainen we in de maanden november, december, januari en februari binnen” vertelt trainer Ad Bastiaansen van Gloria Atletiek. Samen met gespecialiseerde en gediplomeerde trainster Monica en sinds kort ook Jef Snijders, begeleidt hij deze groep speciale atleten. In de coronatijd lagen de trainingen soms ook stil, maar nu kan men buiten, met inachtneming van de afstand en opgesplitst in twee kleinere groepen, weer lekker sporten.

“We werken een vast programma af elke training” vertelt Ad. Loopoefeningen, rekken en strekken, 400 of 800 meter op de baan rennen en dan nog bal gooien en verspringen.” Jordi, Tom, Mark, Denise, Melissa en Fonne vormen op dit moment de 6 leden van Atletiek Op Maat in Baarle-Nassau; Tom komt uit België. Vanaf 12 jaar kan je je bij deze groep aansluiten. Voorgaande jaren hebben de atleten die dat wilden ook meegedaan aan wedstrijden die speciaal voor hen georganiseerd werden, onder andere in Tessenderlo, Spijkenisse, Rotterdam en ook cross (hardloopwedstijden op onverhard terrein) in de regio. “Bewegen is leuk, het sociale is goed, sporten is voor iedereen” benadrukt Ad.

Mark vindt het vooral leuk om te doen. Hij is twee jaar geleden begonnen en sport ook op de sportschool, maar hier is toch iets meer beweging vindt hij. Op de baan loopt hij de anderen er snel uit. Jordi is begonnen op zijn eigen niveau, hij moet nog wat meer trainen vindt hij zelf om op hoger niveau te komen. Tom stelt zijn eigen doelen en loopt deze donderdagavond tien rondjes op de baan. Hij traint voor de 4 km en die heeft hij dan gelopen!

“Iedereen is welkom, en we werken met een proefperiode om te kijken of iemand past in de groep. We trainen op donderdagavond van 18.00-19.00 uur op de baan bij Gloria Atletiek.” Trainster Monica volgde de trainersopleiding bij de Atletiekunie en daarna nog specialisaties om te trainen met speciale groepen. Zij komt elke week voor de Op Maat training naar Baarle vanuit Breda. De groep zou wel wat groter  mogen, dus… Heb je interesse in bewegen en atletiek op je eigen niveau, wil je een keer komen kijken of meedoen? Neem contact op met Ad Bastiaansen (06-4014 6438) of Claudi Olieslagers (06-1272 9752) bij Gloria Atletiek.

Jw-b

Reacties

  1. Francois (G-Sportweekend Amarant)
    8 mei 2023 om 12:48

    Hallo,
    Via deze weg willen we jullie uitnodigen om deel te nemen aan de hardloop wedstrijd (750 of 1500m) op zaterdag 27 mei
    locatie amarant bredaseweg 570 Tilburg. start 14.15u . Hoor graag van jullie of er interesse is. groeten Francois

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *