Bels Lijntje

BAARLESE STRATENLOOP, VEEL ZUURSTOF IN DE LUCHT DUS……

Afgelopen zaterdag organiseerde Gloria Atletiek de jaarlijkse stratenloop op het snelle parcours langs Boschovenseweg en het Bels lijntje. Dit jaar was de loop voor alle deelnemers iets makkelijker te volbrengen dan de meeste voorgaande jaren, de oorzaak….veel zuurstof in de lucht. De hele dag hing het er om of er regen ging vallen, maar op af en toe een motregenbuitje na bleek het te gaan meevallen. Maar op het moment dat de wedstrijdlopers zich aan de start opstelden voor de 10 km barstte er dan toch een forse bui los, jammer voor de toeschouwers en vrijwilligers maar gunstig voor de deelnemers, veel zuurstof in het bloed levert betere prestaties op en dat laten de tijden dan ook zien.
Om 14.00 beten de kleuters de spits af voor hun wedstrijd over 545 meter, een klein groepje, maar van goede kwaliteit, overigens was de opkomst van kleuters en jeugd, met name vanuit de organiserende vereniging, mager te noemen en wat daar de oorzaak van is ?? Overigens was de deelname vanuit de Gloria loopgroepen ook niet om over naar huis te schrijven ! De Gloria groep die wel goed vertegenwoordigd was, was de door Winy Knippen opgeleide Start-2-Run groep, dit keer waren de rollen omgedraaid, de lopers en loopsters begeleidde Winy bij zijn eerste wedstrijd na dat hij voor de derde keer de gevreesde ziekte heeft “overwonnen” de 3400 meter was daarom een overwinning voor de hele groep.
Aan de start voor de 10 kilometer wedstrijd stonden een groot aantal leden van de loopgroep van Greg van Hest, die timmeren al langer aan de weg en kapen binnen de regio menig podiumplaats weg, dus ook in Baarle, snelle tijden en lachende gezichten, want de na de wedstrijden uitgereikte premies die behaald zijn binnen het ZLM regio circuit logen er niet om. Al met al een geslaagde sportieve wedstrijd middag die volgend jaar zeker weer georganiseerd gaat worden. Naast nog een aantal baanwedstrijden staat voor de crossers op zondag 1 december de “MARDENKRO” Enclave cross weer voor de deur.
De organisatie is altijd weer blij dat zo veel personen zich beschikbaar stellen om het evenement te doen slagen, daarom….bedankt namens Gloria- Atletiek:
– Alle vrijwilligers
– Gemeentewerken B-Nassau
– Rabobank B-Nassau e.o.
– Baijens kalveren
– SPJ Systeembouw
– Vershoekske
– Zorgcentrum Thebe (Janshove)

uitslag-belslijntjeloop2013

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *