BK met een Bronzen randje

Hoog

Hoogspringen blijft een prachtig onderdeel.

Brons voor Claudia

Afgelopen weekend werden op zaterdag en zondag de open Brabantse kampioenschappen meerkamp gehouden in Gemert.
Dit zijn officiële meerkampen voor D junioren tot en met de senioren, de deelnemers kwamen dan ook van heinde en ver, er was zelfs een atleet uit Noorwegen aanwezig die zijn limiet voor het WK wou halen.
Aan deze meerkampen zijn de Brabantse Kampioenschappen Meerkamp gekoppeld, hierbij geldt dat alleen Brabants Kampioen kan worden een atleet die staat ingeschreven als lid van een atletiekvereniging uit Noord Brabant.
De zussen Laura en Claudia Verheijen hadden zich ingeschreven voor deze 2-daagse wedstrijd.
Omdat er de gelegenheid was om te blijven overnachten op het sportterrein werd de tent en alles wat daarbij hoort klaargezet voor dit weekend.
Zaterdagmorgen werd er vertrokken richting Gemert en na het ophalen van de startnummers werd een plaatsje voor de tent uitgezocht.
Na de warming-up stond de 100 mtr horden als 1e onderdeel op het programma, bij het aanschouwen van de concurrentie zagen we al snel dat het niveau heel erg hoog lag.
Claudia startte bij de B-junioren en liep deze afstand voor de 1e keer , ze haalde een 7e plaats met 18.40 sec, maar dat was wel gelijk goed voor een clubrecord
Ook Laura kon op dit onderdeel aan de bak bij de A-junioren, hierbij waren 2 sterke concurrenten die voor de limiet voor het EK gingen. Laura finishte als 7e bij haar categorie.
Het volgende onderdeel was hoogspringen en Laura sprong met 1.52 weer een mooie hoogte, deze keer zelfs 3 cm hoger als haar zus Claudia.
Vervolgens kwam het onderdeel kogel en het laatste onderdeel op deze zeer zonnige en warme zaterdag was de moeilijke afstand van 200 mtr sprint, hierna konden beide dames gaan rusten, zich op gaan frissen en zich klaar gaan maken voor een avondje Gemert met een bezoekje aan de pizzatent voor de broodnodige vitamientjes.
Op zondag werd gestart met verspringen, vervolgens speerwerpen en afsluitend was het de 800 mtr die op het programma stond, dit laatste onderdeel is niet het favoriete onderdeel van beide dames maar het werd met een laatste krachtsinspanning afgewerkt.
Vanwege de sterke concurrentie was een plaats in de top 3 niet te verwachten, dus moe en voldaan konden de tent en de overige spullen weer worden ingepakt voor de terugreis naar Ulicoten.
Groot was dan ook de verrassing toen bij de prijsuitreiking Claudia naar het podium werd gevraagd , het bleek nl. dat een aantal meisjes uit de groep B-junioren niet uit Brabant kwam en daardoor kon Claudia een mooie bronzen medaille in ontvangst nemen voor de 3e plaats in het Brabants kampioenschap.

Ook 4 D-junioren meisjes van Gloria aan de start van het BK-meerkamp in Gemert. De tegenstand was nog zwaarder dan tijdens de gebruikelijke wedstrijden in onze regio, maar onze meiden gingen deze uitdaging niet uit de weg. Ze starten met het onderdeel 60 meter horde. Dit was nieuw voor Anouk en Gitte Frijters. Ondanks de spanning verliep dit onderdeel redelijk goed. Anouk heeft weer een leuk atletiek onderdeel gevonden. Het tweede onderdeel was het hoogspringen. De temperatuur was inmiddels aardig geklommen waardoor de atleten het zwaar kregen. Alle 4 de dames streden mooi mee met de subtop. Gitte Wilmsen behaalde met 1.40 meter een 4de plek op dit onderdeel. Dat was zeker niet gek. Het laatste onderdeel van de eerste dag was het speerwerpen. Dit is een onderdeel dat door deze 4 nog niet vaak gedaan is op de verschillende wedstrijden. Ondanks de geringe ervaring was het resultaat redelijk. Na een eerste dag stond Evelien 6de, Gitte Wilmsen 9de, Anouk 11de en Gitte Frijters 17e. Gezien het deelnemersveld zeker niet slecht, reden genoeg om op zondag weer lekker sportief ten strijden te trekken.
Op zondag stonden er weer 3 onderdelen op het programma. Er werd gestart met het verspringen. Op 1 of andere manier werd er door de Gloria atleten tijdens het inspringen verder gesprongen dan tijdens de wedstrijd. Hier zullen we nog wat meer op moeten gaan trainen. Evelien behaalde met haar 4.38 meter een mooie 4de plaats. Na het verspringen werden de kogels voor het kogelstoten tevoorschijn gehaald. De meiden hadden er echt zin in. Alle 4 bepaalde ze vooraf hun doelstelling. Ze wilde allemaal een dikke PR gaan scoren. En het ging super lekker. Gitte Frijters kwam net niet aan de 8 meter, Gitte Wilmsen kwam net wel over de 8 meter. Dames super. Evelien behaalde met haar 2de poging 10.14 meter (4de plek). Ze ging bij haar trainer en moeder helemaal uit haar dak. Anouk deed daar nog een stukje bovenop. Ze behaalde een nieuwe PR van 10.26 meter (3de plek). Het werd wel wat later in de middag, maar zeker niet kouder. Er werd dan ook warm gelopen in de schaduw. De 600 meter stond te beginnen. Voor alle 4 was dit onderdeel nog heel belangrijk. Evelien had het podium voor het grijpen. Anouk wilde sneller dan Eva Nijdam, Gitte Wilmsen wilde nog enkele plaatsen hoger eindigen en Gitte Frijters had een Atledo atleten die ze dolgraag voorbij wilde gaan op de ranglijst. Al waren ze nerveus, strijdvaardig waren ze zeker. In de eerste serie kwamen de 2 Gitti’s als 3 en 4 over de finish, in serie 2 kwam Anouk voor Eva (als 3de) over de finish. Evelien gaf alles om maar op het podium te komen. Helaas was haar start niet optimaal, maar ze behaalde toch een mooie tijd. Het waren twee hele mooie dagen voor de 4 meiden, de moeders, vader en trainer. Er werden vele mooie prestaties neer gezet. Uiteindelijk werd Evelien 5de, Anouk 6de, Gitte Wilmsen 12de en Gitte Frijters 16de van Brabant. Dat kan niet iedereen zeggen. Gloria is trots op jullie.

Gitte op de Horden

Reacties

 1. Gerard
  9 juni 2015 om 19:53

  Proficiat voor onze “trainerzussen”!!!

 2. Claudi
  10 juni 2015 om 06:42

  Goed gedaan meiden!

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *