Brabants Kampioenschappen cross

Jasper Sport was dit jaar de gastheer voor de Brabants Kampioenschappen cross. Het glooiend parkoers in Asten lag er goed bij en het was er gezellig druk.

Erwin mocht de spits afbijten en liep de korte cross. Met zijn 5e plaats legde hij de ‘Gloria lat’ gelijk hoog.

Martijn besloot op het laatste moment om mee te doen en liep naar eigen zeggen niet top. Maar behaalde een verdienstelijke 12e plaats. Nikki behaalde de 6e plaats maar had last van vermoeide benen en was ook niet helemaal tevreden. Michiel liet deze wedstrijd ‘lopen’ om volgende week weer fit te zijn in Goirle, maar hij was er wel bij voor de nodige support.

Net op tijd terug van een ski tripje, stonden Juul en Freke ook op de startlijst. Juul had een hogere gemiddelde snelheid dan zijn zus, maar Freke behaalde wel een hogere eindklassering.

Na wat gebakkelei en discussies voor de start over startposities etc., probeerde Rens ongestoord een goede start te maken. En dat deed hij, als een bliksemschicht schoot hij vooruit, en dat kunstje deed hij ook nog bij de sprint naar de finish. Zeer knap gelopen. Ook Amber had een bliksemstart en behaalde zeer knap de top 10.

Lander mocht dan afsluiten, ondanks zijn goed start had hij een mindere 2e ronde. Hij knokte voor wat hij waard was en behaalde daarmee een zeer mooie 11e plaats.

Volgende week gaan we naar Goirle voor ons eigen regio klassement, meer dan 30 Gloria atleten aan de start !! Wij kijken er naar uit.