Brabantse Kampioenschappen C/D junioren

Met Spiridon als gastheer, konden de BK worden afgewerkt in Rijen.  De dag begon wat grijs maar eindigde onder de stralende zon.

Het tijdschema liet zien dat de estafette ploegen als eerste aan de bak mochten.  De meisjes C liepen een degelijke estafette en eindigden knap 4e met Femke J. als stand-in.  Bij de jongens liep het helaas wat anders.  Na een bliksemstart van Michiel, was het aan de gretige Thomas om het stokje over te geven aan Pieke.  Een valpartij voorkwam een goede tijd. Hoewel Pieke verder liep en Rik de laatste 100 meter voor zijn rekening nam, bleek de 2e wissel uiteindelijk toch niet volgens de reglementen en kreeg het team de altijd vervelende DQ.  Aan de inzet lag het niet en volgende keer beter.

Individueel waren er wisselende successen.  Valerie was blij dat zij weer mee kon doen aan haar favoriete onderdelen en ook Imke was enthousiaste deelnemer aan met name de sprintnummers. Michiel deed mee aan de mila en Rik liep een dijk van een 1500 meter.  Ook Juul waagde zich aan de mila en liep een goede 1000 meter. Pieke begint zich ook al thuis te voelen bij de wedstrijden en sprong bij ver een mooie PR.  Ook Sanne scoorde een mooie PR bij discus en speer. Haar zus Femke S. was ook tevreden, zeker met haar zilveren plak bij speer.  Wellicht weer een moment om het boek van de clubrecords er bij te pakken.

Freke kwam voor de sprint en haalde de halve finale. Thomas, gehavend door zijn val bij de estafette, haalde maar liefst 2x het podium.  Zijn medailles voor ver en hoog kleurden beiden brons.

Het was weer een mooie dag voor Gloria en een extra dank je wel voor Linda en Annemieke voor hun bijdrage als jury en Spiridon voor de organisatie.

Uitslagen:  https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/35906/231/

Foto’s: https://photos.app.goo.gl/KBgxHTzJH3Wyjmif6

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *