Brabantse Kampioenschappen in Waalwijk

Gloria Atletiek in de prijzen

De Lido Cross in Waalwijk werd afgelopen zondag voor de 50e keer georganiseerd door ACW, de plaatselijke atletiekvereniging. Het parkoers ligt in een mooi natuurgebied bij de Vijverlaan genaamd het Lido: Dierenweide, Speeltuin & Wandelbos. Dit jaar ook het decor voor de enige echte Brabantse Kampioenschappen Cross.  Kortom, spanning op en top.

Marleen mocht de spits afbijten en was weer terug aanwezig op het cross parkoers. Ook Kees en Frans kwamen de harde kern versterken, allebei met hun eigen doelstelling voor ogen maar ook goed voor de welverdiende punten in het circuit en een plaats in het Brabants Kampioenschap. Hierna was het de beurt aan de jongste atleten.  Maar dat wil niet altijd iets zeggen, het podium was te klein voor onze mini- en c-pupillen.  Stan werd officieus Brabants Kampioen, officieus omdat er voor mini-pupillen nog geen BK bestaat, maar dat deed niets af van zijn prestatie.  Ook Rens belandde op het podium en wel op de 3e plaats.  Amber liet zien dat ze op het juiste moment kan pieken.  De afgelopen crossen steevast aanwezig bij de top, nu bovenaan en zij mocht de titel Brabants Kampioen mee naar huis nemen, top gedaan!  Hierna mochten Valerie en Imke het strijdtoneel betreden.  Imke kreeg gedurende de race helaas last van een blessure en Valerie werd de afgelopen weken wat geplaagd door griepjes.  Toch liepen ze een degelijke wedstrijd en haalden ze punten binnen voor het klassement.  Meedoen is winnen, en dat lieten deze steratleten dan ook zien.  Bij de D- en C-junioren lag het tempo ontzettend hoog, een echte kampioenswedstrijd. Er werden gemiddelde snelheden genoteerd van ruim 17km/u.  Vic, Timo en Jelmer gaven alles en liepen een goede wedstrijd in een zeer sterk deelnemersveld. Als laatste was het de beurt aan Anouk.  Ondanks de proefwerkweken, toch tussendoor even meedoen met een cross.  Een beetje ontspanning op zijn tijd is zeker niet verkeerd.  Echter ontspanning betekent niet dat er niet hard gelopen wordt.  Anouk werd knap 10e en hield de eer van Gloria hoog bij de C-junioren.  Helaas misten we een aantal atleten vanwege een blessure en proefwerkweken, maar dat zal tijdens de volgende cross ongetwijfeld anders zijn en hopen we iedereen weer terug te zien.
Voor nu, genieten van een welverdiende vakantie en voor wie het niet laten kan:  2e kerstdag Kerstcross in Sprundel en de Kerstcross van Tof, vlakbij de Galderse Meren.  Op oudjaarsdag is er dan weer traditioneelgetrouw de oudjaarsloop in Hilvarenbeek.
Prettige feestdagen en een sportief en gezond 2017!

Foto’s

Uitslagen:

M35, MANNEN SENIOREN
17 Erwin Gulickx 43:36:00
M45, MANNEN SENIOREN
23 Frans van Gestel 45:05:00
29 Kees van Meer 52:17:00
V45, VROUWEN SENIORE
10 Marleen van Meer 46:58:00
MJUNC, MEISJES C (2370
10 Anouk Verheijen 10:09
JJUND, JONGENS D (1680
26 Vic Struijfs 06:52
27 Timo Timmermans 06:58
32 Jelmer Bruurmijn 07:19
JPUPA, JONGENS PUP A
26 Michiel Gulickx 05:10
MPUPA, MEISJES PUP A
21 Valerie Bruurmijn 05:19
22 Imke Geenen 05:20
MPUPC, MEISJES PUP C
1 Amber Jansens 04:58
JPUPM, JONGENS MINIPUP
1 Stan Struijfs 04:49
3 Rens Gulickx 05:06

Reacties

  1. Gerard
    19 december 2016 om 23:53

    Twee Brabantse kampioenen bij ons clubke, super goed gelopen iedereen!!

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *