BS de Akkerwinde te gast

Via een stagiaire LO (lichamelijk opvoeding) van De Akkerwinde kregen we de vraag of we mee wilde werken aan een project. De bedoeling was om de leerlingen van de BS de Akkerwinde kennis te laten maken met zoveel mogelijk sporten met als doel, laten zien dat sporten leuk is.
Gelukkig sport de meeste Baarlese jeugd al. Maar het is natuurlijk altijd leuk om kennis te maken met andere sporten. Afgelopen vrijdag 9 maart, stond het laatste “uitstapje” op het programma. Gloria Atletiek. Ruim 100 leerlingen uit groep 5,6,7 & 8 mochten een ochtendje of middagje proeven van Atletiek. Het werd een geweldig succes. Wat een actie! Gloria Atletiek had, Rob, Ruud, Tom & Claudi bereid gevonden om workshops te geven. Iedere leerling deed zo 4 workshops van 20 minuten, verspringen (Rob), Hoogspringen (Tom), Kogelstoten (Ruud) en Balwerpen of Speerwerpen (Claudi). Geen onvertogen woord is er gevallen, iedereen deed enthousiast mee. De tijd vloog, veel te snel moest er steeds weer gewisseld worden. We hebben nu één dag later, al heel veel complimentjes gehad van ouders, wiens kind enthousiast thuis kwam. Natuurlijk hopen we als vereniging altijd dat we er leden aan overhouden. Maar zoals Claudi na afloop al tegen de leerlingen zelf zei. “Het maakt niet uit, welke sport je doet”. “Als je maar sport”.
Ook het weer zat erg mee, ’s morgens scheen zelfs het zonnetje. De trainers van Gloria Atletiek hebben laten zien, dat sporten echt plezier is. Hilarisch was het over de bananendozen springen. De toren kon niet hoog genoeg zijn. “Ons Weekblad” werd aan flarden gegooid bij het balwerpen. Voor kogelstoten, blijk je buikspieren nodig te hebben. En bij hoogspringen is een bochtje lopen erg belangrijk. De trainers van Gloria Atletiek hadden hun clinic serieus voorbereid. Na afloop kon er zelfs een compliment van eigen BS de Akkerwinde leden af! Het was toch weer anders dan op de training.
Tom sloot de morgen en middag af, met het werpen van een speer………………wouw wat ging die ver! Vooral de leerlingen die ’s middags hadden mogen proberen te werpen hadden respect voor de worp van Tom.
Gloria Atletiek kijkt terug op een sportieve dag. De trainers gingen met een smile op hun gezicht naar huis. Een hele dag vrijwilligerswerk, maar zeker niet voor niets! Ruim 100 kinderen die gezien hebben dat atletiek leuk en afwisselend is.
Dank je wel BS de Akkerwinde voor jullie bezoek en juf Julie voor het vertrouwen in ons!
En wie weet toch tot ziens, bij Gloria Atletiek.

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *