Competitie weekend 2 (deel 2)

Vandaag reden de U18/U20 atleten naar Terneuzen, een hele reis en het warme weer speelde een rol op verschillende manieren. Samen met Spiridon werden er weer topprestaties geleverd. De dag begon goed, iets met de schoenen van Thomas, de betrokkenen weten genoeg. De toon was gezet voor een gezellige dag.

Femke kwam vandaag voor haar favoriete onderdelen, kogel en speer. Met name speer is de laatste tijd veel aandacht aan besteed samen met trainer Paul. Geen PR, maar ondanks een lichte blessure, toch 30m23 Pieke had vandaag een sprint- en kogeldag en mocht met een goed resultaat kennis maken met de 200m. Thomas ging uiteraard voor hoog en evenaarde zijn PR. Rik speerde en liep de 1500m, wat later zou blijken een lastig programma. Net na de 1500m stond de Zweedse estafette op het programma. 400m-300m-200m-100m Dit ware spektakel verliep minder goed als gehoopt vanwege de eerdere prestaties die dag. Michiel moest toch serieus bijkomen na zijn 400m en Rik haalde alles uit de kast bij de 300m, na zijn finish moest hij letterlijk worden opgevangen. Tot op heden weten we niet of Rik deze race bewust heeft gelopen, maar wat een karakter. Thomas en Pieke werkten de estafette af met de 200m en 100m, knap gedaan.

De toppers dit weekend zijn toch echt wel Valerie, Michiel en Thomas. Zij namen de uitdaging aan, een echte steeple chase. 2000m over horden en door de waterbak, wat een klasbakken. Valerie deed het echt geweldig, en hoewel ze aangaf ‘nooit meer’, zijn we allemaal supertrots op haar. Ook Michiel knalde erdoor en liep alsof het dagelijkse kost was voor hem. Thomas deelde zijn race goed in en ook hij sprong door de waterbak waar hij telkens weer een stukje verder kwam. Wat een geweldig onderdeel.

Helaas kunnen we niet alles neerschrijven, maar het was een onvergetelijke wedstrijd waar de sfeer en prestaties top waren. We willen Hans zeker nog bedanken voor zijn jury support en tot juni, dan gaan we naar Zevenbergen.

Uitslagen: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/37040/231/

Foto’s: https://photos.app.goo.gl/Fd8fNJtevLkTdx348

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *