Competitiewedstrijd bij Gloria

Genieten!

Zaterdag 14 mei organiseerde Gloria Atletiek een pupillenwedstrijd in Baarle. Eigenlijk zouden we er dan bij moeten zetten “oude stijl”. Maar dat doen we niet, gewoon atletiek zoals atletiek hoort te zijn. Zoals Daphne en Nadine het ons op t.v laten zien.

De inschrijvingen waren wat minder dan we verwacht/gehoopt hadden. Maar dit is ook te wijden aan het lange Pinksterweekend en aan de meivakantie die net voorbij is. Veel verenigingen trainen dan in tegenstelling tot Gloria Atletiek dan niet.

Scorpio uit Oosterhout was de kampioen in het aantal atleten dat deelnam, gevolgd door Spiridon (Rijen) en Atledo (Dongen). Natuurlijk waren er ook een aantal pupillen van Gloria die meededen. Met ook nog drie podiumplaatsen. Goud voor Imke, Zilver voor Jelmer en Brons voor Femke.

Alle andere 21 medailles gingen naar onze gasten. Het was een heerlijke wedstrijdochtend. Niet te warm, niet te koud. Prima sportweer. Het liep ook allemaal zo voorspoedig dat we bij het tweede onderdeel al inliepen op het programma. Bij deze dan ook nogmaals dank aan onze juryleden en ouders die kwamen helpen. Maar ook dank je wel aan onze junioren, Lotte, Amy, Gina, Timo, Nikki, Dewi, Timo, Martijn en Quinn. dankzij de inzet van deze junioren, liep alles voorspoedig.

Het is ook altijd fijn als atleetjes meedoen aan een wedstrijd. Op een wedstrijd, valt vaak het kwartje waarvoor we trainen. Een van onze C pupillen, had een favoriete zinnetje “dat kan ik niet”.  Maar toen bleek dat ze het wel kon, straalde ze van oor tot oor. En je hoeft geen Nadine of Daphne te zijn of te worden. Je moet gewoon plezier hebben in dat wat je doet. Eén PR (persoonlijk record) is vaak al genoeg.

Een atleet van Scorpio raakte tijdens de 1000 meter geblesseerd. Kon hem daarom niet uitlopen en verspeeld zijn podiumplek. Bij de prijsuitreiking haalde hij zijn schouders er over op. Leren is ook incasseren. En dat deed hij met verve.

Gloria Atletiek heeft wederom laten zien, dat ze weten wat organiseren is. In plaats van om 13.00 uur konden we om 12.30 uur al aan de prijsuitreiking beginnen.

Voor de pupillen zijn er nog twee van deze korte wedstrijden bij Spiridon (19 juni) en bij Atledo (10 juli). We hopen dan ook met een flink aantal atleten naar Rijen en Dongen te kunnen gaan (opgeven kan vanaf heden bij wedstrijdsecretariaat@gloria-atletiek.nl of via atletiek.nu.

Foto’s

Foto’s zijn te vinden via https://goo.gl/photos/GEuaRWneZs5paVu56

Uitslagen

Reacties

  1. Erwin
    14 mei 2016 om 16:15

    Bedankt voor het verslag Claudi. Uiteindelijk was het wel Martijn die heeft geholpen, ons Michiel had zijn handen al vol aan de onderdelen 😉

  2. Claudi
    14 mei 2016 om 16:25

    Aangepast…….en iets met breister en steek 😉

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *