Competitieweekend (deel 2)

Achilles in Ettenleur was de gastvereniging voor onze U18/U20 competitieploeg. De dag begon zeer zonnig en het regende PR’s en CR’s. Helaas was dat niet de enige regen, maar dat mocht de pret niet drukken.

De sfeer was bij deze eerste competitiewedstrijd van het jaar weer als vanouds. Om 11.00 gingen er gelijk enkele atleten van start: kogel, hoog en hink-stap-sprong. Sanne had zich ‘opgeofferd’ om dit technisch lastig onderdeel voor haar rekening te nemen. Zij hink-stap-sprong naar een afstand van 7m68, knappe PR en CR. Laura deed voor de eerste keer mee met de competitie en haalde de gewenste PR’s binnen, vooral de prestatie van kogel toverde een lach op haar gezicht. Femke kwam weer lekker in de buurt bij haar PR voor speer en gooide deze dan ook 32m31 ver. Freke en Meike waren weer ingedeeld in diverse loopnummers. De start van de 200m voor Freke was heroïsch te noemen, de lucht barstte open en in een heuse stortbui liep Freke naar een toptijd van 29.05 Meike liep de 800 meter en zoals gebruikelijk is Meike altijd garantie voor een goede prestatie op deze afstand, PR!

Michiel had zijn zinnen gezet op het CR van 400m horden, helaas had hij zijn dag niet. Wie wel zijn dag had, was Thomas, hij sprong maar liefst 1m90 hoog, de 4e beste prestatie van heel Nederland tijdens deze 1e competitiedag. Hij verpletterde hiermee zijn eigen PR en CR. Rik haalde vervolgens weer een PR op kogel en Pieke was goed voor een sprong van 4m59 ver.

Het slot spektakel was dit keer de 4×400 Voor de tribune langs, met veel publiek, denderden de atleten voor een volle ronde om vervolgens het estafette stokje door te geven. Dit resulteerde bij het Gloria team in een verbetering van maar liefst 6 seconden van hun eigen CR. Knap gelopen.

Uiteraard kunnen deze wedstrijden niet doorgaan zonder de nodige hulp van ouders en jury leden. Laura en Ingrid bedankt voor jullie hulp.

Volgende maand de volgende wedstrijd in Uden.

Uitslagen: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/38775/231/

Foto’s: https://photos.app.goo.gl/2h7UBJmbUG6ciBCB8

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *