De broertjes Gulickx in Apeldoorn

Wauw !

Dat was de eerste reactie bij het binnenkomen van het schitterende Omnisportcentrum te Apeldoorn. Een geweldige wedstrijdarena waar alleen maar topprestaties mogelijk zijn. Een PR lijkt hier meer vanzelfsprekend door de motivatieboost en de sfeer die zo’n wedstrijd en bijbehorende toplocatie ademt.
Martijn en Michiel kennen inmiddels al de klappen van de atletiekzweep en Martijn heeft reeds eerder meegedaan met een Nationale Meerkamp Outdoor. Nu was het de beurt voor een Nationale Meerkamp Indoor, officieel de Open Stedenwedstrijd genoemd. De broertjes werden gebracht naar de ontvangstzone alwaar ze onder begeleiding naar de indoor hal op de benedenverdieping werden gebracht. Inderdaad, een tweede atletiekbaan bevindt zich recht onder de grote sporthal. Daar konden ze zich in alle rust voorbereiden en opwarmen voor hun 4 onderdelen. Martijn mocht de spits afbijten met zijn sprint en hij scoorde direct een PR. Een goed begin en het beloofde een veelbelovende dag te worden. Michiel mocht beginnen met kogelstoten, geen persoonlijk record, maar wel een degelijke afstand. Deze werd gevolgd door zijn favoriete onderdeel, sprint. Hij kwam geweldig uit de startblokken en dit resulteerde wel in een persoonlijk record.
Martijn focuste zich ondertussen op verspringen, zijn favoriete onderdeel. En daarna op zijn andere favoriete bezigheid, hardlopen, 600 meter, deze keer op een baan van 200 meter. Inderdaad een indoorbaan is de helft van een outdoor baan, maar wel met schuin hellende bochten. Dit vergde wel wat aanpassingen en even wennen misschien, maar een tweede PR maakt veel goed. Om een indruk te geven, Martijn liep meer dan 17km/u gemiddeld, echter de snelste deelnemer liep ruim 19km/u. Het deelnemersveld bestond dan ook uit veel toppers uit heel Nederland, en met name de regio 13 toppers waren goed vertegenwoordigd. Zij kaapten bij de A pupillen zelfs goud en zilver weg voor de rest van Nederland.
Michiel maakte zich ondertussen op voor zijn verspringen, ook hier haalde hij een mooi persoonlijk record. Het kogelstoten van Martijn ging minder goed dan gewenst. Hij kon zijn stijgende lijn van de afgelopen wedstrijden niet doortrekken en scoorde zelfs iets lager. Ook Michiel bleek aan het einde van zijn latijn en maakte geen frisse indruk op zijn 600 meter, hetgeen uiteindelijk toch resulteerde in een persoonlijk record. Zijn 3e van de dag !
Uiteindelijk mogen ze trots zijn op hun prestaties met voor Martijn een 32e plaats en Michiel een 20e plaats in het klassement. Deze wedstrijd is echt een aanrader voor elke pupil, een geweldige ervaring.

Uitslagen Michiel http://www.indoorapeldoorn.nl/wp2012/wp-content/uploads/2015/03/Uitslag-Jongens-Pupillen-B.pdf
40m 7s18
600m 2m27s79
kogel 3m67
ver 3m16

Uitslagen Martijn http://www.indoorapeldoorn.nl/wp2012/wp-content/uploads/2015/03/Uitslag-Jongens-Pupillen-A-2e-jaars.pdf
60m 9s78
600m 2m6s31
kogel 5m02
ver 3m81

IMG_0216

IMG_0223

IMG_0232

IMG_0254

IMG_0278

IMG_0291

IMG_0302

Reacties

  1. Veronieke Geenen
    10 maart 2015 om 22:21

    Kerels, een geweldige prestatie!
    Alleen de ervaring al zal voor jullie goud waard zijn.
    Proficiat.

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *