De enige echte cross in Boal + FOTO

Mardenkro Enclave cross

Ondanks de vrieskou, was er een aangename gevoelstemperatuur in de Baarlese bossen aan de Bredaseweg. Het parkoers lag er goed bij en het beloofde een mooie zondag te gaan worden. Met een hoger aantal deelnemers dan vorig jaar, mogen we concluderen dat de Enclavecross en het regio Midden-Brabant circuit zeer geliefd is. Veel atleten kozen Baarle boven de Brabantse Kampioenschappen die op dezelfde dag werden georganiseerd.
Een goed moment om de organisatie van Gloria Atletiek en Regio Midden-Brabant een mooi compliment te geven.

Het Parcoursrecord van de Mardenkro Enlavecross werd dik verbroken door Jesper van de Wielen.
Jesper van de Wielen kwam zag en overwon. Hij liep op 9600 meter 28.21 min. Wat een snelheid had deze man. Niet te geloven. De voorfietser moest alle zeilen bijzetten om deze snelle jongeman voor te blijven. In het bos ging hij op sommige stukken ruim 22 km per uur. Dat geloof je toch niet. Jesper hoopt volgende week weer op het podium te staan, maar dan bij de EK, waar hij heengaat met ambitie. Wij wensen hem natuurlijk alvast veel succes. Ook Julia van Velthoven scherpte het oude parcours aan tot een bijna niet meer te verbeteren 19.42 minuut. Dus met twee internationale toppers aan de start van de Mardenkrocross mogen we dus niet mopperen. Het aanwezig publiek kreeg waar voor hun geld.
Maar alvorens deze start was het eerst de beurt aan de jeugd.

De jeugdatleten konden gaan knallen. En dat is dan ook wat ze deden.
Imke haalde er direct een gouden podiumplaats en deed goede zaken voor het klassement. Voor Myrthe, Lobke, Dion en Maliek was het de eerste keer en deze atleten verdienen een extra compliment. Hopelijk smaakt het naar meer. Valerie had wat last van koude voeten, maar een paar slokken warme soep doen wonderen. Kian en Kristian liepen dicht bij elkaar, gevolgd door Michiel. Top gedaan allemaal. Zoals gebruikelijk stonden er veel A-pupillen aan de start, zowel bij de meisjes als bij de jongens.
Axel, Gina en Amy kwamen de gelederen versterken en naast de gebruikelijke junioren meisjes en jongens, mochten we ook Joep en Dennis weer welkom heten alsook Mario die een knappe wedstrijd liep.

De senioren en masters moesten het met minder goed weer doen, maar dat mocht de pret niet drukken. Menig PR werd er gelopen en dit ondanks de regen en de wind. Misschien als hoogtepunt mag het aantal Gloria atleten bij de vrouwen worden genoemd, maar liefst 28 deelnemers hebben gestreden voor de clubpunten.

Rest ons nog iedereen te bedanken die hebben bijgedragen aan deze editie van de Enclavecross: atleten, vrijwilligers, trainers, verkeersregelaars, en niet vergeten de sponsors. Mardenkro (hoofdsponsor), Vershoekske, Jumbo, Drie Dennen, Grefix, Drukkerij De Jong, Multimate Seegers/Jan Seegers voor gebruik van de aanhanger/vrachtwagen. Herman Hendriks en Firma Van Eijck voor het aggregaat. Ton & Fon voor het begeleiden op de fiets van de atleten. EHBO Baarle. @Satela en Kees Snepvangers voor de foto’s. Speciaal dankwoordje voor familie Olieslagers, Mevr.
Tuijtelaars-Olieslagers, fam. Bernaerts en mevr. Bax-Olieslagers voor het mogen gebruikmaken van hun terrein. Tot volgend jaar!

Klik hier voor de volledige uitslag.

Foto’s:

SaTeLa Fotografie:

https://plus.google.com/photos/118130234652482591018/albums/6090195584731417153?authkey=CPCYovO7scK4Bw

 

Kees Snepvangers:

https://www.keessnepvangers.nl/s2015/Crossen2014-2015/141207-Enclave/index.html

Reacties

 1. trainers
  8 december 2014 om 08:29

  http://www.bndestem.nl/sport/sport-regionaal/landelijke-topatleten-kiezen-voor-enclavecross-1.4661860

 2. Frans Maters
  11 december 2014 om 00:39

  http://home.telfort.nl/~sh134807-t/foto.htm
  Hier nog een paar foto’s. Ook van andere wedstrijden.
  A.s. zondag Engelermeer Veldloop, thuiswedstrijd bij mij om de hoek in Vlijmen.
  Frans Maters van de omroepspullen.

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *