De enige echte Roestelberg

Gloria op kruistocht bij de Maresia cross

Afgelopen zondag stond de cross der crossen op het programma in Kaatsheuvel. Bij deze cross worden de kaarten anders geschud dan gewoonlijk en wordt een snelle start genadeloos afgestraft. De startnummers lagen klaar, dankzij de goede service van de organisatie TLV de Langstraat. Oh ja, en de kwestie ‘veters van Michiel’ is inmiddels ook duidelijk geworden. De uiteindelijke conclusie laten we in het midden.

Het weer zag er donker uit, maar af en toe kwam de zon er door en over de temperatuur hoefden we ook niet te klagen.  Als eerste gingen de C- en B-pupillen van start.  Lander had een goede dag en nam in zijn kielzog Raf mee naar boven.  Mirthe was in haar nopjes en liep zonder problemen de 1,25 km.  Bij de A-pupillen was het even een uitdagingkje voor de begeleiding.  Zonder aankondiging werden de start van de jongens en meisjes omgedraaid, waardoor Stefan bijna te laat was voor de start.  Net na de valreep gingen Barney en Stanley van start, met de startnummers in hun hand stoven zij achter iedereen aan. De pepernoten aan de finish doen toch veel voor goede prestaties.  Stefan had nog wat last van zijn griepje een week eerder, maar ging wel voor de punten nog een keer de berg op en kreeg een warm applaus bij de finish, en pepernoten natuurlijk. Freke behaalde het podium bij de A-pupillen en Amber zat haar op de hielen. Florien was ook deze week van de partij en knalde de berg over net als Jitte die haar eigen wedstrijd liep.

Bij de D-junioren gingen de 5 Gloria atleten behoorlijk gelijk op en was het Meike die net voor Valerie over de finish kwam. Mathijs, die was op missie in Kaatsheuvel, vroeg naar bed, goed eten en rusten en hij verschalkte daarmee alle Gloria opponenten en werd 9e.  Met name het vroeg naar bed, was iets wat Timo dit weekend niet had uitgevonden, maar al met al liep hij de wedstrijd goed uit, zonder al te veel last van zijn knie te hebben. Ook Arne en Vic kleurden deze categorie Gloria blauw.  Dit deden Nikki en Gitte bij de B-junioren en zij haalden heel veel punten voor het klassement.  Goed gedaan!  Ook Tom heeft het goed gedaan, Tom wil altijd het beste uit zichzelf naar boven halen en doet mee zoveel hij kan, top!

Marieke, Patricia en Iris stonden op de startlijst bij de vrouwen senioren en masters. Voor Iris haar eerste cross, gelijk de zwaarste, knap gelopen. Marieke is de aanjager bij de ‘grote’ atleten en loopt heel het seizoen zeer verdienstelijk.  Patricia heeft een goed voorbeeld in haar dochter, Amber en kan natuurlijk niet achter blijven. Voor Eddy was het ook de kennismaking met die verdraaide berg, maar hij beet zich er goed doorheen, net als Kees.  Ronny moest helaas opgeven met een kuitblessure, beterschap, Ronny, neem je rust.

Volgende week gaan we naar Oosterhout, een nieuw parkoers voor de enige echte Scorpio Cross.  Gloria gaat voor het podium, nu al stevig op de tweede plaats in het klassement !
foto’s: https://photos.app.goo.gl/PdWnmfu9p4GJ9hzx8

uitslagen Gloria: https://uitslagen.nl/uitslag?id=2018111113382&tl=nl&zk=gloria

uitslagen: https://uitslagen.nl/uitslag?id=2018111113382

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *