De kop is er af!

Oktober, herfst, regen, … kortom tijd voor de start van het cross circuit 2019-2020. GoRun had de eer om met hun Blauwe Meer Cross het bal te openen.

Met 23 atleten aan de start, was Gloria goed vertegenwoordigd. De familie Jansens, aangemoedigd door broertje Xander, en Nikki zorgden voor het ere-metaal. Raf was er ook weer bij, en samen met Brim liepen ze in de top 10. Stan, Rens en Tim hebben een zware categorie dit jaar, veel deelnemers, betekent veel concurrentie, maar met het nodige doorzettingsvermogen kom je een heel eind. En dan Niels, hij deed voor de eerste keer mee, en wat was hij trots toen zijn eerste startschot klonk. Flink afzien, maar wel uitlopen, door de drab en modder. Knap gedaan, Niels. Hopelijk ben je er volgende keer weer bij. Jitte en Myrthe maakten het elkaar lastig tijdens de eerste deel van de race. Jitte trok aan het langste eind en kon ondanks een spectaculaire val, gelijk weer opstaan en door sprinten naar de finish.

Rik moet het dit jaar doen zonder zijn maatje Michiel, die inmiddels bij de C junioren op de deelnemerslijst staat, maar dat is voor Rik geen probleem. Meike en Ziva gaven zoals altijd alles net als Valerie en Mirre. Helaas heeft Mirre last van haar knieën en dat maakt het crossen lastig. Ook Michiel heeft beenklachten en komt niet echt in vorm. Maar de aanhouder wint en meedoen is al een overwinning op zich in zo’n situatie.

Vic heeft geen last meer van blessures, maar heeft het wel druk met school. Ook dat is belangrijk, net als ontspanning, een cross op zondag in de natuur is bij uitstek geschikt hiervoor. Lekker knallen in de bossen en door de modder, goed gedaan.

Mathijs en Nikki liepen al de grote ronde. Nikki was al bekend met deze best wel zware ronde, Mathijs nog niet, maar al doende leert men.

Tom, Denise en Melissa liepen hun VB cross onder kundige begeleiding van trainer Ad. Tom mocht eindelijk zijn spikes uittesten en deed dat met verve en Denise nam de zilveren plak mee naar huis.

Ronny en Erwin mochten het bal van de Blauwe Meer afsluiten in de categorie masters. En zo zijn de eerste punten weer verdiend.

Oh ja, en dan was er nog een gevalletje ‘schoenen kwijt’ in de modder, maar dat laten we maar even in het midden 😉

Volgende week de Snertcross voor de Senioren, Masters en A/B junioren, en dan op naar Drunen voor de Drunense Duinencross. Knallen voor de clubpunten!!!

Uitslagen: https://uitslagen.nl/uitslag?id=2019102013908&tl=nl&zk=gloria

Foto’s: https://photos.app.goo.gl/odKeRACgYFtXRQ9H9

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *