De laatste van het seizoen

De Atledo cross in Dongen, dit jaar ook decor voor de Brabantse Kampioenschappen cross, was weer de laatste van het circuit. De zon werd afgewisseld met bij wijlen stevige windvlagen, maar het parkoers lag er beter bij dan de vorige editie. Er stonden nog enkele Gloria atleten met podiumkansen aan de start, dus voor hen werd het een extra spannende wedstrijd.

De D- en C pupillen mochten als eersten. De cross in Dongen is best een pittige met los zand en echte kuitenbijtertjes. Xander liet zien dat dit op zijn lijf is geschreven en hij haalde met de klimmetjes steeds concurrenten in. Voor Lieke en Enzy was het wat zwaarder, maar hé, wat een toppers die tot het laatste toe strijd leverden. Zo ook Jan, die kent het crossen al heel goed en zal zeker hoog eindigen in het regio klassement. Pim was helaas ziek, beterschap namens iedereen, dus stond Marit er alleen voor. Met een podiumplaats in het vizier, liep zij naar een 4e plaats en haalde hopelijk genoeg punten voor een regio podiumplaats. Ook Tom had dezelfde missie en hem zien we waarschijnlijk ook terug bij de prijsuitreiking volgende week. Het podium was vandaag bij de dames specials volledig Gloria. Denise, Anouk en Melissa maakte het Brabants podium compleet, zeer knap gedaan.

Bij de U14 was Jan er weer bij, samen met Lander en Rens en Juul mocht weer aantreden bij de U16. Rens was helaas gevallen maar kon ondanks de blessure op karakter toch uitlopen. Ook Lander had wat last van pijntjes, helaas iets waar elke loper wel eens mee te maken heeft. Amber weet daar alles van, maar vandaag werd ze gelukkig gespaard hiervan en deed ze goede zaken voor het klassement. Ook Nikki deed zeer goede zaken, 3e bij het Brabants Kampioenschap en 1e in het regio circuit. Dik verdiende ereplaatsen voor een atlete die weet wat hard werken is.

Rik liep een lekkere wedstrijd en gaf ook nog wat mentale support aan zijn makker Michiel, die 5e werd en hiermee officieus zijn 3e plaats in het circuit veilig stelde. Ook Eddy deed weer mee en liep zoals gebruikelijk een goede wedstrijd. Erwin kwam als laatste crosser over de finish en was vooral tevreden over de leuke groep tijdens de crossjes, de sfeer, gezelligheid en persoonlijke overwinningen. De jeugd heeft waarschijnlijk ook een top 5 klassering behaald in het verenigingsklassement, wat bijzonder knap is. Iedereen bedankt voor het meedoen, ouders bedankt voor de support en tot volgend jaar.

Oh ja, op 26 februari onze eigen snertcross, de cross die nergens om gaat behalve erwtensoep 😉 Hier zal ook de prijsuitreiking plaats vinden van de Gloria Cross Cup.

Uitslagen: https://uitslagen.nl/uitslag?id=2023020513303&tl=nl&zk=gloria

Regio circuit: www.regio13.nl/cross-circuit/individueel-klassement/ www.regio13.nl/cross-circuit/verenigingsklassement/

Foto’s: https://photos.app.goo.gl/7nLkW5rwesCTSSk37

Foto’s Monica: https://photos.app.goo.gl/36fMGubBxepjkiuCA

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *