De weg naar Goud!

Na de toch wel onverwachte bronzen plak van vorig jaar, waren de verwachtingen voor het nieuwe cross seizoen hoog gespannen. Zou de 3e plaats weer haalbaar zijn ?
Onder het Olympisch motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ en het Gloria motto ‘gezelligheid voorop’, werd er al snel een brede selectie gevormd van Gloria atleten. Het weer bleek in ieder geval dit jaar geen spelbreker, in tegendeel. Hier volgt een korte impressie van het verloop voor onze senioren en masters tijdens het cross seizoen 2013-2014 in Regio 13.
Blauwe Meercross
Nog wat onwennig, soms te snel van start, soms de eindversnelling te laat ingezet. Maar de kop was er af met een twintigtal atleten. Dit alles onder het genot van een stralend najaarszonnetje. Bijna zou je twijfelen om je zwembroek aan te trekken en te gaan zwemmen in het zwemmeer van Experience Island.
Snertcross
De enige cross zonder ondersteuning van onze jeugdatleten. Wederom goed weer en met een beperkt aantal deelnemers werden er toch de nodige punten gesprokkeld.
Maresia Cross
Volgens velen de mooiste, maar zwaarste cross van de regio en omstreken. De keuze van de juiste klimspikes om de heuvels te bedwingen, veelal voorzien van de nodige modder en daarna baggeren door het klapzand, kortom voor ieder wat wils. Hier worden de echte mannen onderscheiden van de jongens. De geur van (angst)zweet doet vermoeden dat elke atleet hier doorgaat tot het gaatje.
Scorpio Cross
Door een foutje van de desbetreffende gemeente in het verstrekken van de vergunning, tegelijkertijd met de plaatselijke handboogvereniging, was de Scorpio organisatie genoodzaakt om op het allerlaatste moment een nieuw parkoers uit te zetten. Een nieuw parkoers met rondjes, veel rondjes, te veel voor sommige lopers. Uiteindelijk was het wel een leerzame dag, ooit gedacht dat je elastiekjes kan gebruiken om de rondes te tellen ?
Warandeloop
Het zag er in eerste instantie niet naar uit dat we mee konden doen, dit omwille van het feit dat de Warandeloop het decor was voor de NK Cross. Uiteindelijk werd er door de Regio organisatie meegewerkt aan een passende oplossing en konden we toch nog de nodige punten scoren, welke achteraf van cruciaal belang bleken te zijn.
Enclavecross
De Baarlese bossen kleurden wederom blauw. Altijd goed om te zien dat er extra steun komt vanuit het thuisfront. Gevoel van saamhorigheid om als musketiers ten strijde te trekken. Met als resultaat meer dan 800 punten!
Lido Cross
Een vernieuwd parkoers, maar niet minder zwaar als voorheen. Menig onderlinge strijd werd er door Gloria uitgevochten zonder het uiteindelijke doel niet uit ogen te verliezen, punten voor het verenigingsklassement.
Spiridon Cross
Na een welverdiende rustperiode, de eerste cross van 2014. Na vorig jaar, de grote angstgegner van menig loper. Onterecht bleek dit jaar. Wel wat natte voeten maar veel uitnodigender dan de ijslaag van vorig jaar. Zelfs de zon kondigde zich aan en was het zelfs voor de supporter aangenaam toeven.
Goirle Cross
Een beetje afgeleid door de Canicross Demonstratie (hard lopen met hond) vooraf, stonden we met wederom veel atleten aan de start om de 2e plaats te waarborgen.
Atledo Cross
De laatste cross, met de 1e plaats binnen handbereik. Dit ondanks de extra punten voor naaste concurrent TRR, bekomen door een misschien toch wel ‘verdachte’ transfer.
Het was een ware blauwe invasie in Dongen. Met maar liefst 60 atleten aan de start bij pupillen, junioren, senioren en masters. Een zware cross die sommigen deed twijfelen om her en der in het parkoers niet de kortste weg te pakken. De strijdlust zorgde voor het juiste karakter en er werden meer punten gescoord dan ooit.
Wat onmogelijk leek, is dan toch gebeurd. 1e plaats in het Regio 13 Crosscircuit 2013-2014 voor verenigingen! Een waar huzarenstukje.

Wij willen iedereen bedanken voor hun bijdrage, de atleten, Gloria Atletiek, Regio 13, de organiserende verenigingen en hopelijk kunnen we volgend jaar weer voor een stunt zorgen. Ondanks dat er gesproken werd over stoppen op de top, zullen er ongetwijfeld weer atleten aan de start verschijnen volgend jaar. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Tot dan! (E. Gulickx)

Daar staan ze dan!

Daar staan ze dan!

De puntenverzamelaars van Gloria Atletiek

De puntenverzamelaars van Gloria Atletiek

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *