Drukke weken voor de junioren van Gloria Atletiek

DEELNAME AAN HET BRABANTS KAMPIOENSCHAP EN JUNIOREN TRAININGSKAMP 2016

Inderdaad, de atleten van Gloria zitten haast nooit stil. Op zondag 16 oktober deden 4 C junioren meisjes mee aan de Brabantse Kampioenschappen in Best. Nikki, Gitte, Anouk en Evelien namen het op tegen de allerbeste atleten uit Brabant. Dat het niveau hoog lag was al snel duidelijk. De dames deden hun best en presteerde regelmatig op een goed niveau. Hier en daar sneuvelde ook nog een PR. Aan het einde van de dag was er helaas geen podiumplaats, maar waren ze redelijk te vrede. En het bezoek aan de super leuke Mac in Best maakte dat ook deze dag weer een top atletiek dag was.

trainingsweekend-2016-068

Dan het trainingsweekend.

In het weekend van 21 t/m 23 oktober beleefde een grote groep junioren van Gloria Atletiek weer een super trainingsweekend bij onze vrienden van Atledo in Dongen.

Op vrijdagavond vertrokken de atleten op de fiets richting Dongen. Het weer was wat fris, maar dat is beter dan de regen van vorig jaar. In een top tijd kwamen we aan in Dongen. Snel werden de slaapplekken klaar gemaakt en stonden de deelnemers al te trappelen van ongeduld voor het eerste programma. Voor dat dit kon plaats vinden, werd er eerst nog lekkere warme soep gegeten. Daarna stonden er verschillende soorten van verstoppertje in het donker op het programma. En donker was het. Ook was er een “vriendelijke” clown die de deelnemers flink liet schrikken. Als laatste stond er het al oude bingo op het programma. Ook dit jaar had Tom de nodige leuke prijzen op de kop weten te tikken. Na de “nachtrust”, stond op zaterdagochtend het zwaarte onderdeel op het programma, de bostraining. Na een korte fietstocht, werd er eerst genoten van een ontbijt midden in de natuur, gezonder kan niet. Iedereen zorgde dat er genoeg gegeten werd zodat er volop getraind kon worden. Ruim 2,5 uur werd er gesport in de bossen. Korte sprintjes, langere afstanden, beklimmingen, afdalingen en verschillende soorten opwarmingsspelletjes werden er gedaan. Het was zwaar, maar de atleten genoten er van. De bostraining werd afgesloten met het bekende spel: levend stratego. En ja, ook daar werd weer volop gelopen. Terug bij Atledo kregen de atleten een stevige broodmaaltijd. De trainers zorgde ondertussen dat het materiaal voor de volgende training klaar stond. Met op het programma: speer, hink stap springen, sprint en polsstokhoogspringen. Elke trainer had zijn eigen onderdeel waar ze in kleine groepjes de atleten nog beter konden uitleggen wat de juiste techniek is. Na een sportieve middag, stond er even iets minder gezonds op het programma. Friet met een lekkere vette snack. Nadat dit alles was gezakt, stond er een binnen spel op het programma. Een soort Ganzenbord waar men (als men pech had) lekker vies van kon worden. De dag werd afgesloten met een zoektocht naar de Clown die zich had verstopt op het terrein. Dit bleek nog niet mee te vallen. Na ruim 1,5 uur was hij dan toch gevonden. Voor dat de bedden weer werden opgezocht, kon men genieten van lekkere warme soep. Maar slapen, ja dat kon niet iedereen…..

Op zondag ochtend trakteerde de trainers de atleten op een uitslaap ochtend. Maar om 10.15 uur waren de meeste ogen toch wel helemaal open. Na weer een stevig ontbijt, stond het zwemmen op het programma. Het zwembad in Dongen had een groot aantal grote banden aangeschaft. De atleten lieten de rest van de gasten en ook de badmeesters zien wat ze allemaal wel niet kunnen. Uren lang werden er verschillende turn achtige oefeningen gedaan op en in het water. Het was prachtig om te zien. Na het uitrusten in het bubbelbad, was het dan toch echt tijd om terug te keren naar het gebouw van Atledo. Daar snel alles inpakken en hop de fiets weer op om terug te keren naar Baarle. Na een kleine 1,5 uur waren we weer terug op ons terrein, het terrein van Gloria Atletiek. Alle ouders waren weer blij om hun atleten te zien en de atleten wilde maar één ding, naar hun bedje.

Timmerbedrijf   EVT bedankt!!!

Gelukkig konden wij dit keer weer terug vallen op het gezin Versmissen. Deze mensen staan altijd kaar voor Gloria Atletiek. Ook dit keer weer. Eddy had zijn bus weer beschikbaar gesteld voor het vervoer van alle tassen en overige spullen. We zeggen het niet vaak genoeg, maar wat moeten we toch zonder deze mensen. Eddy, nogmaals bedankt.

De trainers hebben weer genoten van dit weekend. De verwachtingen richting de verschillende wedstrijden zijn dan ook super hoog, maar dat gaat helemaal goed komen.

Atleten van Gloria, bedankt voor dit top weekend.

 

Edwin, Tom, Joep en Koen

 

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *