Drunense Duinencross

Zoals elk jaar is de Drunense Duinencross de opmaat voor de zwaarste der zwaarsten, de Maresia Cross. Het parkoers was vrij lastig, met name door boomstammen en -stronken. Ronny en Erwin beten de spits af.

Daarna mochten Nikki, Mathijs en Timo het parkoers op. Nikki haalde een mooie gouden plak binnen, Mathijs probeerde aan te haken bij de subtop en Timo had ruzie met zijn veters.

Bij de pupillen was Raf weer van de partij en hij had voor de gelegenheid zijn broer Kay meegenomen die ook mee wilde doen. Samen met Brim sprintte hij naar de finish. Lander en Amber deden waarvoor ze waren gekomen, het behalen van een podiumplaats. Niels komt niet voor een podiumplaats maar wel om de wedstrijd uit te lopen op zijn niveau, dat laatste sprintje en het inhalen van een tegenstander is dan wel fijn om mee naar huis te nemen. Ook Lenthe en Kaat gingen als een speer, echt goed gedaan.

Rik en Juul beginnen lekker in vorm te komen, Rik won nog een plaatsje in een stevig duel met een Spiridon atleet. Ook Meike is goed in vorm, waar Freke nog wat worstelt met de langere afstand die zij dit jaar moet lopen. Maar ok dat komt goed. Ziva had andere problemen. Bij de start trapte iemand met spikes op haar schoen, resultaat een kapotte schoen en een blessure aan haar voet. Maar Ziva is een echte bikkel en de cross gaat niet door als zij deze niet uitloopt. Dit geldt ook voor Valerie die altijd meedoet. De oorzaak van de zware benen problematiek van Michiel is inmiddels bekend en een plan de campagne is opgesteld. Waarschijnlijk te laat voor dit cross seizoen maar Michiel zal ondanks dat, zeker zo veel mogelijk crossen lopen.

Nadat Tom bij de specials, met support van zijn vader, ook tevreden was over zijn prestatie was het de beurt aan ons estafette team van de dag. Myrthe, Jitte, Brim en Rens lagen gedurende de race op koers voor brons. Helaas een foutje bij de laatste wissel, mede veroorzaakt door hinder van de tegenstander, en een tegenstander die ongelooflijk hard de laatste ronde liep, was de 5e plaats het hoogst haalbare. Desalniettemin een knappe prestatie, zeker nadat deze atleten eerst al hun individuele cross hadden gelopen.

Volgende week de cross der crossen….op naar de Roestelberg.

Uitslagen zijn bij het plaatsen van dit stukje nog niet beschikbaar op uitslagen.nl

Foto’s: https://photos.app.goo.gl/6T5UYa4vGCiC3kqg8

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *