Geïnspireerd door de EK

Héél véél Persoonlijke Records.

Zondag 10 juli was de laatste competitiewedstrijd voor pupillen. Zeven atleten van Gloria Atletiek, deden daar aan mee. Een aantal atleten waren de dag ervoor naar het EK geweest en duidelijk geïnspireerd door al die mooie Nederlandse prestaties. Of was het de thuishaven van Nadine Broersen die ons extra energie gaf?  Het regende dan ook PR’s in Dongen, er leek geen einde aan te komen. Hanna deed voor het eerst mee aan een echte wedstrijd buiten Baarle. En alleen al van Hanna kunnen we een boek schrijven.  Omdat het haar eerste wedstrijd was, zorgde Claudi dat ze steeds in Hanna haar buurt was. Met haar opmerkingen, kreeg Hanna iedereen aan het lachen. Nadat Claudi haar had klaargezet voor Sprint en ze alle handelingen nog een keer hadden doorgesproken. Had Hanna nog één vraag aan Claudi. Wat ze moest doen als ze een bij tegen kwam!? Op de 150 meter, constateerde ze net voor het startschot dat het helemaal niet eerlijk was, want de start was niet netjes naast elkaar. En tijdens het drinken van een energiedrankje. Verzuchte ze  “ik hoop dat dit spul zijn werk doet.” Ja hoor Hanna, dat spul deed zijn werk. Na twee pogingen op balwerpen, waar de bal regelrecht richting de grond ging. Besloot Claudi in het veld te gaan staan, Hanna mocht de bal tegen Claudi gooien. Het doel heiligt de middelen en Hanna verbrak haar PR met meer dan de helft. Haar laatste en beste poging 8.03 meter.

Ondertussen deden de andere atleten wat ze moesten doen. En rende Claudi door de brandende zon van hot naar her, om te coachen. Bij pupillen atletiek mag je nog gewoon naast je atleten coachen. Myrthe werd begeleid door haar moeder  Annick. Moeders was niet lekker en had moeite zich staande te houden. Maar als je je dochter zo vooruit ziet gaan, kun je alleen nog genieten. Femke had duidelijk last van de warmte, maar vooral bij verspringen behaalde ze een prachtige prestatie met 3.03 meter en haar 2e PR van de dag.  Femke en Myrthe ontfermde zich ondertussen ook nog over Hanna.

Sanne en Femke, streden weer gezusterlijk tijdens de wedstrijd. Femke was duidelijk de sterkste. Ze behaalde brons bij de meisjes pupillen A, 1e jaars. Bij het kogelstoten bleek ze met 6.32 de topper van de dag. Zus Sanne, behaalde met kogel de 3e plaats met 5.70. De dames blijken dus over spierballen te beschikken.  Bij Atledo hadden ze andere aanvangshoogtes met hoogspringen dan normaal. Wat fijn is voor je zelfvertrouwen, Valerie en Femke sprongen 1.12 . Dat is dus hoger dan 1.10. Valerie raakte tijdens het hoogspringen ook nog geblesseerd. Maar met 1.12 leek het haar weinig te deren.  Valerie behaalde maar liefst op alle onderdelen een PR.

Jelmer stelt zichzelf doelen! Met hoogspringen had hij meteen een PR te pakken met 1.17. Helaas bleek 1.22 net te  hoog. Dus het doel voor de volgende wedsstrijd is nu 1.20. Bij sprint wilde hij onder de 9 sec lopen. Met zijn 9.22 was hij dan ook helemaal niet tevreden. Wel de 3e snelste tijd en met tegenwind is dat zeker niet slecht. Nog oefenen op de start Jelmer en dan ga je er binnenkort onder.  Voor kogel moet Jelmer nog wat meer spinazie gaan eten.

Michiel de onzichtbare atleet. Ook hij haalde een PR bij hoogspringen, met 1.07. Ook Michiel weet nu dat hij 1.10 kan springen. Dus de volgende wedstrijd heeft hij vast weer een PR. Michiel is vooral snel. Nog niet de snelste, maar wel steeds sneller . Twee consequente 5e plaatsen bij beide sprintonderdelen. Veel aandacht stelt hij niet op prijs. Hij stuurde de trainer weer door naar Hanna, want die had de aandacht duidelijk meer nodig.

Rond de klok van enen, konden we verbrand door het zonnetje weer naar Baarle.  De familie Gulickx achterlatend. Want Martijn ging ’s middags meedoen aan de Brabantse Kampioenschappen voor D junioren.  Helaas voor Martijn werd het warmer en warmer hetgeen zijn prestaties niet bevorderde.  Wel een PR bij sprint, maar de goede prestaties van de laatste tijd op de 1000 meter kende voorlopig geen vervolg. Ook bij verspringen had hij vandaag zijn dag niet en Martijn klaagde over zware benen.  Het weer zal ongetwijfeld een rol hebben gespeeld, maar misschien ook wel de afscheidsfeestjes voor groep 8?  In ieder geval volgende keer beter en op naar de vakantie.

Gloria Atletiek traint in de vakantie op gepaste wijze gewoon door! Dus wil je een keer komen meedoen? Dan kan dat ook gewoon in de vakantie. Neem wel even vooraf contact met ons op.

Fijne zomer allemaal.

Fotos

 

Reacties

  1. Gerard
    10 juli 2016 om 21:20

    Allemaal fantastische vertegenwoordigers van onze club, zeker met deze temperatuur!!

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *