Gloria atletiek gaat ploggen

NederlandSchoon 23 maart 2019
Baarlese-Runners gaan ploggen!

Degene die regelmatig wandelt langs de toegangswegen rond Baarle-Nassau zal het ongetwijfeld wel herkennen. Vele blikjes, plastic verpakkingen etc. blijken de vuilnisbak gemist te hebben, en pardoes in de sloot of berm beland te zijn.

Ook de Baarlese-Runners is dit niet ontgaan, en zij vinden het dan ook hoog tijd om actie te ondernemen. Zij willen op zaterdag 23 maart a.s. op de landelijke opschoondag gaan ploggen!

Ploggen:
Tijdens het hardlopen afval oprapen, dat is ‘plogging’. Een trend uit Zweden die nu ook naar Nederland is overgewaaid. Het woord is een samenvoeging van het Zweedse ‘plocka up’ dat oprapen betekent, en jogging. De Gloria looptrainers zullen op zaterdag 23 maart hun trainingen aanpassen en uitgerust met plastic handschoenen en een paar vuilniszakken al het vuil wat zij tegenkomen langs het Bels Lijntje (berm) en de Alphenseweg (sloot) mee naar het clubgebouw nemen.

Opgeven:
Wil jij net als ons graag sporten in een propere omgeving wordt dan ook supporter van schoon
en kom ons meehelpen om de rotzooi op te ruimen.
Je kunt je aanmelden via via: https://www.facebook.com/events/621311958329350/
of stuur even een mailtje naar:rob.seegers@gmail.com De gemeente Baarle-Nassau steunt alvast ons initiatief en gaat alle helpers belonen met een lekkere traktatie.

 

Natuurlijk omarmen we dit idee en Rob zijn initiatief. Gloria Atletiek doet massaal mee! Als er ouders zijn die een groepje atleten mee willen begeleiden, meld u dan  bij desbetreffende trainer Rob of Claudi 

30dfdbea-a320-47f4-8d15-4c909bf9a531

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *