Gloria goes international

Euregiowedstrijd in Düren – Duitsland

Enige tijd geleden werd Gloria door AVR uit Reusel uitgenodigd om mee te doen aan de Euregio Team Challenge Cup 2016, welke dit jaar werd georganiseerd door een Duitse atletiekvereniging. Er deden clubs mee uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg.

De bus stond de Gloria atleten op te wachten in Baarle en omstreeks 7.00 vertrokken er 23 atleten en 8 begeleiders naar Duitsland voor deze unieke ervaring.

Aangekomen in Düren, stond er eerst een openingsceremonie op het programma om de dag te openen.  Elke club werd gepresenteerd en er werd uitbundig met club- en landenvlaggen gezwaaid.  Hierna werden de eerste onderdelen opgestart, wat voor met name de (mini)pupillen wel even wennen was.  Beutelschleu bleek een soort van balslingeren te zijn, Hoch/Weitsprong was een combi tussen ver- en hoogspringen, 4 min. lauf was een soort van coopertest en Wasserstaffel 6x40m was een estafette met water, veel water.  Rens stal de show met het combi springonderdeel, sommigen beweerden dat hij zelfs over de hoogte van zijn eigen lengte zou hebben gesprongen.  Het leverde hem in ieder geval de 3e plaats op.

Ook Stefan had de smaak te pakken met het balslingeren en de 4 minuten loop was misschien wat lastig om te begrijpen dat je niet op de finishlijn stopt, maar pas na het 4 minutensignaal. Maar het kwam uiteindelijk goed.  Lobke, Femke en Imke lieten zien dat Gloria atleten uit het goede atletiekhout zijn gesneden en dit leverde ook wederom podiumplaatsen op, knap gedaan. Lieselot moest de onderdelen in haar ‘eentje’ afwerken, maar Duits en Frans bleek voor haar geen probleem en zo ook de onderdelen niet.  Valerie en Mirre sprintten, kogelden, gooiden en sprongen alsof hun leven er van af hield, evenals Cas, Michiel, Martijn en Timo die elkaar zoals gewoonlijk scherp hielden. En de C-junioren meisjes: Emelie, Gitte en Gitte, Nikki ,Itske, Lieke (de zus van Cas), Evelien, Anouk en Nikie lieten Düren op hun grondvesten daveren, maar helaas leverde dit keer geen podiumplaats op, wel een mooie strijd van Anouk op de 600m.  Dat belooft wat voor het aankomende cross seizoen.  Hierna was het de beurt aan de oudere atleten. Tom, nog altijd behorende bij de categorie senioren, behaalde de 2e plaats en een extra prijs voor de meeste punten per onderdeel, in dit geval hoog springen.  Erwin en Paul (die later arriveerde) vochten een mooi onderling duel uit, met name op de 1500m.  Nu was het nog wachten op de prijsuitreiking, die ruim 2 uur later was dan gepland!  Het was een lange dag maar de sfeer, de prestaties en uiteraard ook de tussenstop bij de grote M, maakte veel goed.  Om 22.30 arriveerde de bus weer in Baarle en kon iedereen snel naar bedje toe.  Volgend jaar weer!

Nog een speciale dank je wel voor de begeleidende ouders en Tom voor het mogelijk maken van deze speciale wedstrijd voor onze toppers van Gloria Atletiek.

Uitslag

 

img_3198ba68829d-6cc7-484c-8f9f-ef188cdf1482 8117a3a6-9639-4fce-82d2-871d9330d190

 

foto’s Erwin

Reacties

 1. Claudi
  2 oktober 2016 om 11:09

  Toen ik al die mooie foto’s gisteren via de app binnenkreeg, had ik spijt dat ik niet mee was. Maar helaas je kunt niet overal zijn. Wat straalde jullie plezier uit. Ben nou al benieuwd waar het volgend jaar is.

 2. gino Van Looy
  3 oktober 2016 om 12:31

  Hoi, ik was er met onze club (AC Lierse/schilde) ook bij, samen met mijn twee dochters. Het was een fantastische belevenis met ene geweldige sfeer, zowel op als naast de piste. Dat het wat lang uitliep, nemen we er maar bij, waarschijnlijk heeft dat met de naam van de stad te maken, Düren. 🙂

 3. Claudi
  3 oktober 2016 om 16:09

  Leuk dat u een kijkje neemt op onze site. Wij waren ook heel enthousiast. Wie weet tot ziens.

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *