Gloria Junioren in actie in Etten-Leur

De laatste competitiewedstrijd

Zaterdag 25 juni was de laatste competitiewedstrijd van dit baanseizoen, Achilles in Etten-Leur was de gastheer. De dag begon met een zonnetje maar de wolken namen al snel de overhand. Gelukkig bleef de regen grotendeels achterwege en was het uiteindelijk ideaal sportweer.

Bij de jongens Junioren D deden er 3 Gloria atleten mee. Naast het overheerlijke broodje en later het welverdiende ijsje, sprong Quinn 1m20 en kogelde 5m90. Martijn deed waarvoor hij was gekomen, wederom een PR op de 1000 meter. Hij liep deze in een snelle tijd van 3.24 en kon zich daarna concentreren op zijn eerste officiële speerwerpwedstrijd. Ook Timo liep een PR op zijn 1000 meter, 3.33. Echter tijdens de race struikelde een tegenstander over de hakken van Timo, wat het nog wat spannender maakte. Daarnaast wierp Timo zijn discus elke poging een stukje verder dan zijn persoonlijk record, uiteindelijk werd zijn verste worp 16m62. Zo sloten deze 3 musketiers de baancompetitie af, en kunnen met veel plezier terug kijken op hun prestaties.

Bij de C junioren meisjes waren we met 7. Dit keer mocht Emelie deelnemen aan de 4 x 80 m.estafette. Ze was wat zenuwachtig, maar het ging perfect. Verder liep ze nog een PR op de 800 meter en zette een nette tijd neer met de 80 meter sprint. Ook Lieke liep de 800 meter. Ondanks een zere voet behaalde ze ook een nieuwe PR. Itske had een zwaar programma. Ze moest verspringen, kogel en 300 m. horde. En dat laatste is echt afzien. Ondanks dat liet Itske opnieuw zien een echte doorzetster te zijn. Super!!! Over afzien gesproken. Ook Evelien liep de 300 m. horde. Ze ging zo snel van start dat ze een straat lengte voor lag. Helaas kon ze dit niet volhouden. Maar deze ervaring neemt niemand haar meer af. Gitte Frijters mocht hoogspringen. De vooruitzichten waren super, met inspringen ging ze vlot over de 1.30 m. Maar inspringen of een wedstrijd is toch anders. Helaas behaalde ze de 1.30 m. niet. Gitte, we gaan er aan werken. Nikki, onze werpster was niet blij met de baan, ze had het idee dat de baan zorgde voor wat mindere prestaties. Maar ondanks dat deed ze zowel bij kogel als spier weer met de beste mee. Anouk stond op het verspringen en de 800 m. Het lopen wat ze altijd graag doet. Alleen in Etten-Leur zag ze er echt tegen op. Ze zat in een super snelle serie. En al waren haar benen zwaar, Anouk loopt altijd een mooie wedstrijd. Na 3 wedstrijden mogen we echt wel trots zijn op onze c meisjes. Over heel Nederland deden er 184 ploegen mee. Als je dan van het kleine Gloria Atletiek bent en je bezit dan gewoon de 78 ste plaats, dan mag je echt wel trots zijn en dat is de trainer dan ook. Ook de D jongens mogen trots zijn op hun prestatie. Met een veel te klein team behaalde ze een 162 ste plaat van de 208 deelnemers. Op naar de volgende competitie en hopelijk gaan daar meer jongens aan deelnemen.

Foto’s van Erwin

IMG_1980IMG_1997

Reacties

  1. may dufraing
    27 juni 2016 om 06:56

    gefeliciteerd voor de prestatie gloria junioren

  2. Gerard
    27 juni 2016 om 17:09

    Goed gedaan allemaal!!

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *