Gloria op Safari in voorbereiding op EK

Warandeloop – Tilburg

Onder ietwat koude omstandigheden werd afgelopen weekend de Warandeloop afgewerkt.  De grootste crosswedstrijd van Nederland staat dit jaar in het teken van de EK die plaats gaat vinden op 9 december.  Met meer dan 30 Gloria atleten op de startlijst, werd het voor de begeleiding een uitdaging, maar Gloria zou Gloria niet zijn als de ouders en begeleiders hier geen handje bij zouden helpen. Een gegeven waar andere verenigingen maar wat jaloers op zijn.

Tom beet de spits af deze keer. Om stipt 11.00 werd zaterdag het startschot gegeven, het programma zat wederom strak in elkaar en er werd op de seconde nauwkeurig dan ook gestart.  Solar stond ook weer te popelen, of was het misschien van de kou ?  Stefan liep gelukkig weer zonder hoestbuien en kon net voor de finish nog een plaatsje opschuiven.  Ook Femke, terug van een blessure, moest aan de bak en samen met de andere d-junioren meisjes haalden ze veel punten binnen voor het regio klassement.  Ondanks dat deze internationale wedstrijd een vreemde eend in de ‘regio’bijt is qua opzet, kunnen ook hier weer punten worden gescoord voor de regio. Brim was helaas ziek, beterschap Brim, en dus moest Lander het alleen doen, maar dat is geen probleem voor Lander.  Mirthe was ook weer in haar nopjes evenals Jitte en zij hadden schijnbaar geen last van de kou.  De bekertjes fruit en yoghurt die werden uitgedeeld doen natuurlijk ook veel goed, om nog maar te zwijgen van de mooi Beekse Bergen medaille met een giraf erop.  Tim zijn uitslag was helaas ‘kwijt’ maar gelukkig daarna ook weer ‘gevonden’.  Thomas deed vorig jaar ook mee, en dat kon je zien, met deze ervaring kon hij deze keer wel met plezier uitlopen en zelfs nog versnellen op het laatst.

Na de individuele nummers was het de beurt aan de estafette ploegen. Ongelooflijk, wat een geweld.  Iedereen zet net dat stapje extra en er werden gemiddelde snelheden gehaald waar je U tegen kan zeggen.  De estafette is een echt teamonderdeel binnen de individuele Atletieksport, en wellicht daarom extra spectaculair.  Goed gedaan allemaal.  Ook  Eddy deed weer mee en die loopt altijd mee voor de prijzen, hij behaalde de 5e plaats in dit sterk internationaal deelnemersveld.

Waar Juul ’s avond nog even naar zijn vriend Frenkie de Jong ging kijken, lagen Gitte en Nikki vroeg in hun bed.  Zij startten op zondag bij het sportgala en haalden veel punten binnen voor de club.

Volgende week is het onze eigen Enclave Cross, allemaal aan start !!!!!

Uitslagen Warandeloop

Fotomoeders‘s

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *