Gloria op ‘zomervakantie’ in Luxemburg

Euregio wedstrijd in Schifflange

 

Dit jaar stond de Euregio wedstrijd geprogrammeerd in Schifflange in Luxemburg.  Om 5.30 stond de bus klaar op de Loswal voor de mooie rit richting het heuvellandschap.  Helaas zonder Tom, die moest verstek laten gaan. De locatie, mag gezegd worden, was toch wel uniek.  Bovenop de hoogste heuvel in de regio, was het schitterend vernieuwde atletiekcomplex gevestigd.

Op de geplande tijd kwamen de atleten en begeleiders aan in Schifflange, alwaar de bus een flinke klim moest naken om tot het atletiekcomplex te komen.  De nummers werden opgespeld en de openingsceremonie kon beginnen.  Gloria uiteraard met de Nederlandse vlag, maar ook de Belgische vlag werd met trots gedragen.

Het programma voor de B en C pupillen was om onduidelijke redenen aangepast tot enkele ludieke spelonderdelen zoals ringwerpen, parkoers, sprint en spring uit stand.  In minder dan een uur tijd werkten Amber, Jitte, Solar, Rens, Mirthe en Sofie hun onderdelen af.  Een estafette werd, na verzoek van de Gloria wedstrijdbegeleiding, nog snel ingepast alvorens werd overgegaan tot de prijsuitreiking.  Gelukkig was er nog genoeg te doen later op de dag zodat de lange busreis niet helemaal voor niets was geweest.  Extra mooi is dat Sofie haar eerste podiumplaats heeft behaald en dat we met zijn allen supertrots zijn.

Ondertussen was het atletiekgeweld los gebarsten op de baan.  Paul, Ronny en Erwin waren de Masters.  Helaas heeft Ronny moeten afhaken met een kuitblessure.  Ook verliep de dag voor Paul niet helemaal vlekkeloos, maar hij knokte zich erdoor heen.  Vooral tijdens de 1500 meter, waar hij luidkeels werd aangemoedigd door de jeugd.  Erwin werd knap 4e en gaf daarna aan dat hij misschien toch beter zijn best had moeten doen.

Martijn, Timo en Mathijs gingen als drie musketiers de strijd aan met de Duitse, Belgische, Franse en Luxemburgse atleten.  Timo haalde zijn 1m50 op hoog  wat een nieuw PR betekent, hij was hier superblij mee, vooral omdat de 1m55 op een handje na, ook bijna was gelukt.

Imke, Femke, Meike en Freke werkten gezamenlijk het programma af.  Freke behaalde hier een mooie podiumplaats en werd 2e in dit internationaal veld.  Meike en Imke scoorde ook zeer goed, helaas gooide een knieblessure bij Femke roet in het eten, maar toch knap gedaan.

Mirre en Valerie waren vandaag de twee-eenheid. Mirre trok aan het langste eind in de uitslag maar dat mocht de pret niet drukken.  Michiel was de eenling in zijn categorie.  Michiel had een superweek en dat bleek ook in de uitslag.  Hij nam het brons mee naar huis.  Ook Stefan werkte zijn onderdelen dapper af.  Helaas haakte hij af bij de 1000 meter vanwege een blessure, maar toch knap gedaan.  Meedoen is winnen, Stefan.

Tussen de onderdelen door werd er met de hele groep nog actief gegooid met de fluitbal en wandeltochtjes gemaakt naar het nabij gelegen bos, waar een oude mijn was te bezichtigen, best spannend.

Na de prijsuitreiking waar we nog een mooie sportiviteitsbeker mee naar huis mochten nemen, konden we op de geplande tijd met de bus weer terug naar huis.  Onderweg werd er uiteraard nog de grote M bezocht.  Onze buschauffeur had de route hiervoor speciaal uitgestippeld en zelfs een reservering geplaatst bij de Mac.  Een compliment voor de buschauffeur die echt top service heeft geleverd en ook een geweldige chauffeur bleek te zijn.

Je zou denken dat na zo’n dag iedereen ligt te slapen in de bus, maar niets was minder waar.  De Gloria DJ Koen zwengelde het entertainment gehalte aan.  Er werden verhaaltjes voorgelezen en liedjes gedraaid.  Hazes, Snollebolleke, K3 en niet te vergeten het PSV en NAC lied.  De bus deinde op en neer richting Baarle. Helaas had de DJ geen ‘Hand in Hand’ bij in zijn platenkast, waardoor Mathijs zich genoodzaakt voelde om zijn clublied zelf te zingen.  Met meer gevoel en passie dan het volkslied klonken de noten door de bus. Onderweg konden we Amber nog thuis afzetten en bereikten we Baarle om 23.30  Het was Mirthe die uiteindelijk als laatste de deur achter zich dichttrok.

Een lange en vermoeiende dag, maar oh zo de moeite waard.  Als je dan hoort dat Sofie het de beste de dag aller tijden vond, dan denken wij bij Gloria, daar doen we het voor.

Een laatste dank je wel aan Tom voor de organisatie, alle ouders  die hebben meegeholpen en de trainers die het mogelijk maken om onze atleten klaar te stomen voor dit grote werk.

Voor beelluxemburgd en geluid

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *