Gloria pakt 3e plaats in het crosscircuit

38 atleten bij de Atledo Cross

Enkele weken geleden kregen we de 3e plaats in het vizier.  Missie: op volle oorlogssterkte naar Dongen.  In Breda werd de 3e plaats al gehaald maar deze moest toch nog worden veilig gesteld tijdens de laatste cross in Dongen bij die andere blauwe bende van Atledo.

Wat is het toch mooi om te zien dat we met zoveel atleten Gloria op de kaart zetten. Daarnaast een hele bups met trainers, supporters, helpers, lolly uitdelers, koekjesbakkers, ouders, opa’s en oma’s en de atleten waren er klaar voor.  Gloria blauw werd wederom op de kaart gezet en oude tijden werden herbeleefd.

Bij de C-pupillen troefde Sep zijn maatje Rens af, Stan liep naar zijn podiumplaats, Brim gaf flink gas, Lander kan naast hardlopen ook koekjes bakken, en Kik en Bram liepen, ondanks dat het beste spannend was, een dijk van een wedstrijd.  Bente heeft ooit al meegelopen maar wilde speciaal voor deze wedstrijd nog meedoen om wat punten voor de club te behalen.  Ook Kaat was er weer bij, inmiddels al wat crossjes rijker.Tim deed ook voor de eerste keer mee, best spannend, maar dat geeft niets. En uitlopen is uiteindelijk het eerste doel te behalen. Uitlopen doen Amber, wederom 1e, en Lore zeker.  Helaas was Lore niet helemaal fit, maar niet meedoen staat niet in haar woordenboek.

Stanley en Barney hadden er zin in en dat hebben we geweten, wat een rush hadden beide in hun benen.  Ook Juul ging ervoor maar moest de broertjes toch laten gaan. En dan Meike, net voor de finish liet ze haar tegenstandster voor, na een spannende sprint, net geen podiumplaats maar wel een knappe prestatie voor een eerste cross. Freke heeft de smaak ook te pakken en werd deze keer geflankeerd door Femke, Myrthe en Lobke die ook voor deze gelegenheid de spikes hadden aangetrokken.  Uiteraard waren Ziva en Imke ook van de partij.  De cross gaat niet door zonder hen.

Femke, Mirre en Sanne knalden in een moeilijk parkoers ook naar een mooie uitslag.  Zo konden Sanne en Femke met een goed gevoel naar het prinsgeburenbal in hun eigen dorp. Bij de specials hadden we twee atleten aan de start, Tom en Melissa.  Beide gaven alles en leverden een topprestatie. Vic had zijn eigen missie, eindigen voor de concurrentie om zijn 2e plaats veilig te stellen en dat lukte. Michiel liep ook een degelijke wedstrijd alvorens de C- en B-junioren aan start verschenen. Martijn beleefde een topdag en liet alles met Gloria blauw achter zich. Anouk probeerde te volgen maar eindigde uiteindelijk wel als 3e bij de B-junioren gevolgd door Gitte. Arne wilde Martijn niet teveel toegeven om zijn plaats veilig te stellen in het klassement. Timo heeft een vormdipje maar dat gaat zeker weer goed komen in het voorjaar.  Mathijs, sprinter pur sang, had toch wat last van het zware parkoers maar weet niet van opgeven.

Zo werd met zijn allen de 3e plaats veilig gesteld en mogen we alle atleten een enorm compliment geven voor de vechtersmentaliteit die ze dit jaar hebben laten zien, waar een kleine club groot in kan zijn.

Hierna stond de Woeste estafette op het programma, 4 x 450m klimmen, klauteren en los zand.  Twee Gloria families stonden tegenover elkaar in een hete strijd.  Uiteindelijk won de familie Gulickx van de familie Jansens, maar in de wandelgangen is er al gesproken over revanche volgend jaar.

Frans, Ronny en Erwin mochten dan het cross seizoen echt afsluiten en zij brachten de senioren en masters uiteindelijk naar een verdienstelijke  8e plaats.

Nu het seizoen ten einde is, rest ons nog om iedereen die hier een steentje aan heeft bijgedragen te bedanken.  Vanaf oktober zijn we met zijn allen in de weer om dit cross seizoen tot een goed einde te brengen.  Meedoen, lekker buiten lopen en teamspirit staan voorop, maar die 3e plaats is wel een mooie beloning.

Tot volgende jaar !!!!

Foto’s Erwin

Uitslagen

IMG_7823

Reacties

  1. jan blom
    7 februari 2018 om 18:01

    Ook dit cross-seizoen weer geweldig gedaan, een prachtige podiumplaats, Gefeliciteerd !

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *