Gloria spektakel in Tilburg

Veel individuele atleten en twee estafetteteams hielden de clubnaam hoog
De Warandeloop is een beetje een vreemde eend in de bijt in vergelijking met de andere crosswedstrijden van de regio competitie, maar daarom niet minder interessant.  Hier kan je je meten met de top uit Nederland en België, is de sfeer al professioneler en wordt de spanning wat opgedreven.  Een mooie ervaring voor elke loper en een must voor de punten in het klassement.

Amber, Rens en Stan mochten de spreekwoordelijke spits afbijten en hielden elkaar scherp, enkele seconden verschil was het resultaat. Knap hoor om op die leeftijd al mee te doen in dit deelnemersveld. Stefan sprintte uit de startblokken bij de B-pupillen en kwam moe maar tevreden over de finish. Hierna was het de beurt aan de A-pupillen in twee series.  Imke en Ziva waren uiteraard ook weer van de partij en Femke J. deed voor de eerste keer mee.  Zenuwen is een fenomeen waar we allemaal wel eens last van hebben en dat is geen probleem, een beetje spanning voor de wedstrijd hoort erbij en helpt je uiteindelijk om nog beter te worden. Mirre, Valerie, Michiel, Femke S. en Sanne deden ook weer mee als vanouds, top gedaan.  Vic had een mindere start, een elleboog van zijn naaste tegenstander gooide wat roet in het eten.  Maar hij herstelde zich gedurende de race. Timo en Arne gingen als een speer en lieten Martijn achter zich, die helaas weer last had van zijn blessure. Gitte en Anouk hadden zichtbaar moeite met het sterke deelnemersveld, maar gaven alles wat ze konden.  En na afloop kreeg iedereen nog een appel, flesje water, een hazelnotenreep en niet te vergeten de medaille.
Tijdens een korte pauze werd er snel overleg gepleegd door de team captains over het feit dat Martijn niet mee kon doen met de estafette vanwege die blessure.  Gelukkig was 1e reserve, Ziva, nog niet naar huis en zo konden er toch nog twee teams worden geformeerd.  Het A-pupillen team (met B-pupil Stefan als starter) liepen tegen een sterk veld met vooral 2e jaars.  Dit leverde een zeer knappe 15e plaats op met maar liefst een geweldig gemiddelde snelheid van 14,8 km/u   Ook Femke J. kon nu zichtbaar genieten van deze teamprestatie en waren de zenuwen naar de achtergrond verdrongen.

Het D-junioren team met 3 A-pupillen, stonden voor een schijnbaar onmogelijke opgave tegen de teams met veel 2e jaars.  Maar wat een geweldige prestatie, 13e plaats en 16,4 km/u  Zo’n estafette is een ware beleving, sfeer, team spirit en PR’s worden gebroken omdat je je teamgenoten niet in de steek wil laten.  Allemaal toppers die ongetwijfeld volgende week weer van zich zullen laten horen tijdens onze eigen cross.

Eenmaal thuis gekomen kwam ook het nieuws nog binnen dat Tom een 3e plaats had behaald en zo was de dag helemaal geslaagd.  Lekker rusten zondag en tot volgende week bij onze eigen Mardenkro Enclavecross!

Uitslagen
Foto’s Erwin

Foto’s Christine

Reacties

  1. Claudi
    26 november 2016 om 19:05

    Toppers zijn jullie! Jammer dat ik niet meekon vandaag, maar ik ben super trots op jullie prestaties.

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *