Gloria sterk aanwezig in Vlijmen

Traditioneel getrouw organiseert DAK uit Drunen de eerste indoorwedstrijd van het seizoen in de sporthal in Vlijmen. De atleten konden zich opmaken voor sprint, kogelstoten en hoogspringen. Zoals gebruikelijk maakten de pupillen hun opwachting in het eerste deel van de dag.

Imke, inmiddels een gelouterde B-pupil, behaalde met 1035 punten, een mooie 5e plaats. En ondanks dat het soms best wel kil is in de sporthal, doet een dekentje dan wonderen. De A-pupillen waren met 6 atleten goed vertegenwoordigd en zij haalden alles uit de kast voor een goede prestatie en uiteraard de PR’s. Voor Jelmer was het weer een tijdje geleden, maar hij had er duidelijk zin in. Met name met hoogspringen en kogel zat hij in de juiste flow, zo ook Femke die net 10 punten te kort kwam voor een podiumplaats. Mirre en Sanne gaven elkaar niet veel toe en het verschil was dan ook minimaal, slechts 7 punten. Valerie dook onder de 7 seconden met haar sprint en was super tevreden. Michiel was minder tevreden met zijn prestatie bij het hoogspringen, maar gaf zelf toe dat een feestje de avond ervoor niet bevorderlijk is voor de prestaties.

De junioren mogen tijdens de middag laten zien wat ze waard zijn. Vanaf dit seizoen heeft Quinn niet meer alleen het blauw van Gloria hoog te houden. Dit keer was Martijn al van de partij, maar de volgende keren zullen er nog meer volgen. Het is toch altijd weer wennen zo’n eerste wedstrijd. Dat was bij de 2 heren goed te merken. Maar nu de kop er af is, zullen de prestaties met de wedstrijd beter worden. Regio 13 is gewaarschuwd, de junioren jongens van Gloria Atletiek komen er aan. Bij de dames stonden de vaste 4 weer aan de start. Voor hen was het ook wennen, want ze moesten de onderdelen samen met de B junioren afwerken. En wie was nu B of C, wie is nu een concurrent of wie juist niet. Allemaal vragen die door hun hoofden schoten. Door al die vragen en de nieuwe regeltjes bij de C junioren werd het een gekke hoogspringwedstrijd. Uiteindelijk werd Gitte Wilmsen 2de bij het hoogspringen. Tijdens sprint was er gelukkig niet veel stress. Met 5,75 sec. op 35 m. wist Evelien Versmissen dit onderdeel te winnen. Maar toen!!! Volgens het rooster was er nog genoeg tijd om iets te gaan eten. Bitterballen werden het. Maar als dan de bediening traag is en het kogelstoten wordt vervroegd, dan heb je een probleem. Met de ballen nog in hun mond vlogen de dames super snel naar het wedstrijdterrein. Voor de één viel dat goed (Evelien 1ste bij kogel) en voor een ander viel dat wat tegen. Evelien en Gitte Wilmsen behaalde in het eindklassement een podium plek (1ste en 3de), bij Anouk Verheyen en Gitte Frijters waren de prestaties redelijk, maar bij deze dames zit er nog veel meer in. Dat gaan we zeker terug zien bij de volgende wedstrijden.
Volgende week staat de Lido cross op het programma en de volgende indoor staat gepland in Tilburg, in het nieuwe jaar. Maar liefst 18 Gloria atleten zullen hier acte de présence geven.
Voor iedereen alvast prettige dagen en een sportief 2016!

Imke Dak Drunen 2015

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *