Gloria verovert Galder

Ganzenvenloop

De lokale loopgroep is de organisator van deze kleine maar gezellige stratenloop in Galder. Dit jaar werden ook de jeugdlooponderdelen weer overspoeld door Gloria blauw.  O.l.v Martijn werd er een vakkundige opwarming afgerond en waren de lokale lopers onder de indruk al vóór de start.

Bij de start van het eerste onderdeel, de 500 meter, werd dat niet minder. Rens nam de kop bij start om deze niet meer af te staan.  Ook Myrthe, het zusje van Meike, deed mee voor de eerste keer en nam gelijk de gouden beker mee naar huis. Papa kan de prijzenkast alvast in elkaar timmeren. Femke dacht dat ze de 3,3 km moest lopen maar een oplettende Danielle zag dat ze toch nog aan de start van de 1 km mocht verschijnen.  Gelukkig kon Femke nog net op tijd aan de start verschijnen dankzij een telefoontje en snelle inschrijfactie van Danielle. De ondersteuning van ouders is noodzakelijk en dit mag ook een topprestatie worden genoemd.   Ook Michiel, Imke, Freke, Juul en Meike stonden aan de start van de 1 km.  Michiel wilde onder het oog van zijn nieuwe klasgenootjes uit Galder, een goede prestatie neerzetten.  Hij werd geklopt op waarde maar kon toch de zilveren beker mee naar huis nemen.  Meike en Freke maakte het Gloria blauw compleet met een 1e en 2e plaats bij de meisjes.  Imke had wat last van haar knie maar kon gelukkig wel de wedstrijd uitlopen. Juul, na zijn sprints op de baanwedstrijd vorige week, weet ook steeds beter zijn race op de 1 km in te delen en liep een puike wedstrijd.
Hierna was het de beurt aan Martijn en Erwin die de uitdaging van de 3,3 km waren aangegaan.  Een onderlinge strijd die wederom in het voordeel van Martijn werd beslist.  Ook op de 10 km stonden Gloria atleten aan de start, Eddy en Rob, beiden liepen een degelijk 10 km en konden weer tevreden naar huis.

De volgende uitdaging voor onze atleten is de clubkampioenschappen eind september, tot dan !

Uitslagen
foIMG_9717to’s

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *