GLORIA wint indoor competitie

Zondag 13 maart stond de laatste indoor op het programma. Deze vond plaats in Rijen. En daar alleen al worden we blij. Je weet vooraf dat de organisatie vlot zal verlopen. En dat alles in het teken van atleten naar de zin maken staat. Onze pupillen mochten als eerste van start.

Michiel is de enige jongen A 1e jaars, maar hij staat zijn mannetje. Met kogel had hij al meteen een PR te pakken 4.71. En ook met sprint had hij een supersnelle tijd 6.36. Ondertussen coachte Michiel ook onze benjamin Stefan. Die een ongekend atletiektalent blijkt te hebben. Hij stoot, springt en loopt alsof hij nooit anders heeft gedaan. En natuurlijk put hij uit de ervaring van alle andere atleten die hem graag helpen.

indoor spiridon 2016Myrthe,

Imke en Femke begonnen met het moeilijkste nummer hoogspringen. Maar blijkbaar had de hoogspringclinic die Claudi gisteren had gevolgd nu al resultaat. Of is Claudi een hoogspringfluisteraar? Imke sprong met een schotse sprong over 1.05 en was zo blij dat ze daarna bijna over Claudi heen sprong. Femke springt ook iedere keer een beetje beter. Myrthe doet gewoon een perfecte fosbury flop (hopelijk weet haar moeder nu wat een fosbury flop is) Marloes Strooper moeder van een B pupil van Attila die zelf héél hoog kan springen. Zag veel potentie bij de Gloria meiden. Dat compliment hebben we binnen.

Jelmer zie of hoor je eigenlijk niet. Maar is een hele snelle sprinter. Hij doet zijn ding en heeft eigenlijk geen trainer nodig. Hij voorziet zichzelf van wijze raad.
Zus Valerie had het gezellig met Femke en Sanne. Femke stootte een PR bij kogel met 5.88. Was ook meteen de verste worp van de A pupillen 1e jaars. Zus Sanne behaalde met hoog 1.05 de 3e plek en met kogelstoten ook de 3e plek. Valerie sprong op een A pupil na het hoogste met 1.10.

De ochtend vloog ruisloos voorbij om over te gaan in de middag waar de junioren acte de presense mochten geven. Timo, Quinn en Martijn hebben het afgelopen seizoen als 3 musketiers gestreden. Elke keer was er iemand beter in hoog, sprint of kogel. De ideale situatie om elkaar scherp te houden en te helpen naar betere prestaties. Deze keer was Martijn die aan het kortste eind trok, met name bij hoog springen. Timo scoorde goed met kogel en Quinn had geen uitschieter maar presteerde over de hele meerkamp goed.

Tegelijkertijd met de D junioren, streden er ook weer 3 C junioren meisjes voor een podiumplek. Helaas was Gitte Frijters er niet bij. Toch een gemis, want met haar erbij staat er telkens een super kwartet aan het begin van elke wedstrijd. Ondanks dat gingen Anouk, Gitte en Evelien er vol voor. Ze stonden er goed voor, maar het deelnemers veld was ijzersterk. Als eerste onderdeel stond kogel op het programma. Anouk deed was ze beloofde, ze ging eindelijk over de 8 meter. Gitte behaalde ook weer een afstand die hoorde bij de beste en Evelien wist zelfs de 2de plek te halen bij kogel. Een goed begin dus. Daarna stond de 35 meter op het spel. Er waren 2 pogingen. En of ze hard liepen. 2de tijd voor Evelien, 4de voor Anouk en de 5de voor Gitte. Het laatste onderdeel van deze indoorcompetitie was het hoogspringen. Altijd een hoop stress bij elkaar. Ik sta niet goed, ik kom niet uit, de mat is wel heel hard enz. enz. enz. Helaas haalde niemand haar PR, maar ze sprongen wel met de beste mee. Dit alles zorgde er voor dat Evelien de 2de plaats behaalde tijdens deze wedstrijd na 3 onderdelen. Dit is al een super prestatie. Maar toen de prijsuitreiking kwam over de hele competitie, toen kreeg Gloria Atletiek toch heel wat waardering van de organisatie. Want wat Gloria had gepresteerd, dat komt niet vaak voor. Heel het podium werd blauw. Evelien op 1, Gitte op 2 en Anouk op 3. Meiden dit is echt geweldig. Gloria Atletiek is super trots op deze meiden die elke keer weer laten zien dat Gloria misschien een kleine club is, maar tot grote daden in staat is. Uiteraard ook een felicitatie aan al die andere atleten die de afgelopen maanden streden in de kleuren van Gloria Atletiek. Het indoorseizoen zit erop, op naar de baanwedstrijden.
Foto’s: https://goo.gl/photos/ix3eD5x2Lv29irZL7

Reacties

 1. may dufraing
  16 maart 2016 om 08:03

  aan allen proficiat

 2. Gerard
  16 maart 2016 om 09:05

  Gloria is idd super trots op jullie, proficiat allemaal!
  Ook voor de trainers en begeleiders.

 3. Annick
  17 maart 2016 om 17:32

  Leuk verslag. Fosbury flop, staat genoteerd!

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *