Goed toeven op de Vrachelse Heide

Scorpiocross Oosterhout

De Scorpiocross in Oosterhout had dit jaar een andere locatie. De Vrachelse Heide. Gelukkig voor onze atleten geen enkel probleem. Alleen Claudi was de weg een beetje kwijt. Dat krijg je als je blind achter anderen aanloopt. Tom zijn stappenteller had daardoor al overuren gemaakt voor hij überhaupt mocht starten. De Scorpiocross is er zeker op vooruit gegaan, oké de vrijwilligers iets minder in hun tentje. Maar het parcours was  prima. Nog een puntje van verbetering. Iets eerder beginnen en minder lang tussen de diverse starten door. Wij zijn atleten, wij lopen echt wel binnen een kwartier, 1 km. Maar goed………..er was volop zon (koffie binnen handbereik) dus het genieten kon beginnen.

Onze atleten hadden er ook zin in. Lander had ’s morgens iets in zijn schoen gevonden en was daardoor nog hyperder dan hyper wat hem een prachtige 4e plaats opleverde. Ook Brim liep weer goed, van Brim weten we inmiddels hoe vlakker, hoe sneller. Stan rende daarna richting het podium, waar hij zilver mocht ophalen. Rens behaalde een 7e plek ondanks het opspattend zand in zijn ogen. Goed dat moeder Bianca thuis  haar kroost op de voet volgt. Want al snel bereikte ons een appje dat Rens niet in de uitslagen voorkwam. Dank je wel moeders. Konden we mooi rechtzetten in de pauzes tussen de crossen.

Freke kwam zag en overwon. GOUD! Was broer Juul vorige week 1 seconde sneller, nu was hij 18 seconde minder snel!? Voor broer en zus, belangrijker dan voor ons.  Amber en Tim liepen ook een prachtige wedstrijd. Daarna was het de beurt aan Tom Schoeters onze special. Ja we gaan het hier zwart op wit zetten. “TOM WAS TEVREDEN” Chapeau Tom en je stond stralend aan de start! Hardlopen doet een mens goed.

Daarna was het de beurt aan de junioren voor 1550 meter. Daar genoten de omstanders van een prachtig spektakel. We zagen bij een andere vereniging een onsportieve vader in spagaat een startplek voor zijn dochter vrij houden dat we (helaas de wet van de privacy) hier het liefst een foto van online hadden willen zetten. Mocht deze vader zich herkennen in dit stuk………..Lieve papa het gaat om sportiviteit, niet om het winnen.   Meike, Valerie, Ziva en Imke kwamen binnen 40 seconde na  elkaar binnen. Imke had te horen gekregen dat ze als echte Belgische de Belgische vlag mag dragen tijdens het EK op 9 december. Dat gaat ze stralend doen.  Terwijl de andere vlagdragers nog even moeten opzoeken hoe hun vlag eruit ziet.

Michiel liep een prachtige tijd en van Rik zijn we ondersteboven. Het gaat niet alleen om winnaars, want dan hoeven er maar een paar mee te doen. Rik liet 3 anderen na zich binnenkomen. Zo kunnen we ook rekenen.

De jongens junioren C moeten alweer een stukje verder, 2950 meter. Vic en Arne en Martijn kwamen na elkaar binnen. We zijn blij dat Martijn weer wat lekkerder kan lopen. Vandaag speelde helaas zijn knie weer op.  Groter worden brengt ook zijn ongemakken. Ook doet Martijn tegenwoordig de warming up, waar we super blij mee zijn.  Ook Nikki mocht deze afstand lopen en dat gaat haar goed af, top gedaan.

Marieke had weer een team van senioren en masters opgetrommeld.  Eddy haalde de 2e plaats en dus veel punten. Lidy was er ook weer bij en moest nog een flink aan de bak tijdens een sprint richting finish.  Ook Marleen wilde nog eens proeven van de cross wat niet altijd meevalt na een lange tijd, knap gedaan.  Daarna was het de beurt aan Erwin, die ondanks een omgezwikte voet heeft uitgelopen, en Kees die lekker zijn eigen cross liep.

Volgende week gaan we op Safari, want de Warandeloop vind weer plaats bij de Beekse Bergen, de generale repetitie voor de EK !!

 

Foto’snikki

uitslagen

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *