Hemels Hardlopen

5e HeavenRun van Atletiekvereniging gloria

Hemels hardlopen van Baarle-Nassau naar Goirle

Alweer voor de vijfde keer op rij stond de HeavenRun op de Gloria kalender. Dit jaar kende deze loop wederom een recordaantal deelnemers, die op deze Hemelvaarts- ochtend het warme weer trotseerden met een loop over respectievelijk 25,16, of 8 kilometer.

Waarbij in eerdere edities van de HeavenRun nog maar een enkeling zich waagde aan de langste afstand over 25 km, waren er dit jaar maar liefst tien echte kilometervreters.

Om 7.50 uur trokken John Hermans en Lidy Swolfs de boel op gang kort daarna gevolgd door nog een groep van 7 lopers voor deze totale afstand.

Terwijl de eerste lopers nog door de mist liepen, was deze voor de 13 lopers die een half uurtje later aan hun 16 km begonnen al al aardig opgetrokken. En naarmate de snelheid van Luc Billen en Andre Smit omhoog steeg, ging dit evenredig met de temperatuur.

Op het moment dat daarna de laatste 17 lopers aansloten voor hun hun 8 km, was een extra drinkbus dan ook geen overbodige luxe. Ondanks dat het nog een behoorlijke opgave was om de route netjes te volgen, was iedereen zeer tevreden over het traject. De route liep onder meer langs de Flaasbloem, De Hoevens, de Regte heide en door natuurgebied de Halve Maan. Voor het eerst dit jaar waren er ook een viertal Gloria wandelaars aangesloten bij ons loopevenement, deze wandelaars hadden een flinke wandeling gemaakt in de omgeving van het Ooievaarsnest in Alphen. Uiteindelijk wist iedereen tegen 11 uur de eindbestemming te bereiken, en konden wij gezamenlijk genieten van een heerlijk broodjeslunch in de tuinen bij het Klooster Nieuwkerk waar we zeer gastvrij ontvangen zijn.

Wij kunnen als organisatie terug kijken op een succesvolle HeavenRun 2017. Na Meersel-Dreef in 2013, Turnhout in 2014, Rijsbergen in 2015, Reusel in 2016 en nu ons lustrumjaar in Nieuwkerk (Goirle) gaan wij wederom op zoek naar een nieuwe locatie voor volgend jaar, wij hopen dan wederom alle sportievelingen die van een loopuitdaging houden terug te verwelkomen?

Dankwoordje

Tot slot willen wij nog even Catrien Hermans, Paula van Alphen, Jan Luckman, Timme & Stefan Grummels, Roger Verheijen, Peter Swolfs, Annelies Nooren, Dian Gulickx, Jan Laurijssen en Carolien van Gestel bedanken voor het ondersteunend vervoer, en Edith van Beers, Carlien Hendrickx en Moniek van Breda voor het begeleiden van onze lopers per fiets.

HeavenRun_krant HeavenRun-Krant2

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *