Hevige medaille regen in Reusel

4 x GOUD, 4 x ZILVER EN 3 x BRONS

Ja hoor, wat er staat klopt echt. Afgelopen zaterdag behaalde de atleten van Gloria Atletiek 11 maal het podium. Als je dan bedenkt dat het “kleine” Gloria het moest opnemen tegen atleten uit Tilburg, Eindhoven, Dongen enz. enz. dan blijkt dat die atletiekvereniging uit Baarle-Nassau echt wel mee telt. De wedstrijd in Reusel was de eerste van het indoorseizoen. Omdat deze wedstrijd plaats vond voor 1 november, kon iedereen nog één maal proberen zijn of haar PR te verbeteren voor dat men door gaat naar een andere groep.

Pupillen:
De pupillen hadden een meerkamp af te werken. De onderlenen waren: hoogspringen, sprint kogelstoten en 600 mtr. Bij de pupillen lieten Imke, Femke, Sanne, Valerie, Michiel, Jelmer en Bart zien wat ze allemaal in hun mars hadden. Voor Imke en Sanne was het de eerste indoorwedstrijd. Imke won de sprint en hoog en wanneer Imke nog wat meer spierballen in haar armen gaat krijgen, dan gaat ze het onderdeel kogelstoten vast ook nog winnen. Maar hoe dan ook, ze werd nummer 1. Sanne moest het opnemen tegen haar zus Femke. Femke heeft al meer ervaring, maar Sanne komt er aan. Ze versloeg Femke met sprint en Kogel. Femke was dan weer beter tijdens het hoogspringen en de 600 mtr. Het resultaat, Femke werd 3de en Sanne kwam net naast het podium op de 4de plaats. Ook Valerie deed zeker ook haar best, het hoogspringen ging niet zoals anders, maar dat gaat ze de volgende keer zeker weer beter doen. Bij de jongens hadden we 3 deelnemers, helaas moest Martijn verstek laten gaan, maar zodra hij weer beter is, dan gaat hij het blauw van Gloria weer verdedigen. Michiel mocht het gaan proberen bij de C pupillen. Hij behaalde een PR met het kogelstoten en deed met de beste mee bij de andere onderdelen. Maar ja, zoals zo vaak stond Michiel weer precies naast het podium, hij werd 4de. Bij de B pupillen hadden we Jelmer als vertegenwoordiger. Als het maar een onderdeel op snelheid is, dan staat Jelmer boven aan. Hij won dan ook de sprint en de 600 mtr. Na de 4 onderdelen behaalde hij een 2de plek. Bij de A pupillen stond Bart zijn mannetje. Bart had dit keer zijn vader mee gebracht als verzorger. Eric was zo fanatiek dat hij de touwtjes (bij het hoogspringen) maar zelf in handen nam. Hij wilde uiteraard zorgen dat Bart op een goede mat kon springen. En dat is dan ook zeker gelukt. Bart heeft hij super gedaan en zijn prestaties heeft hij weer aangescherpt.

Junioren:
Bij de junioren stonden er 5 dames aan de start. Alle 5 heel ervaren met indoorwedstrijden en dat zou dan ook snel zichtbaar worden. Sprint was het onderdeel waar ze mee moesten beginnen. Eerst werden er verschillende series gelopen, na een korte pauze de halve finale en daarna de finale. Uiteindelijk stonden er 3 Gloria Atleten in de finale. Het resultaat, Evelien op 1, Anouk op 2 en Gitte Wilmsen op 3. Gitte Frijters stranden in de halve finale en Itske miste op een haar na de halve finale. Maar het eerste volledige Gloria podium was daar. Kogelstoten was het tweede onderdeel waar alle 5 de dames aan deelname. Tijdens de eerste stoot ging het al meteen super goed. De finale was voor 3 dames meteen in zicht. Uit eindelijk had Evelien de verste afstand en werd voorde 2de keer nummer 1, Anouk behaalde voor de 2de keer de zilveren plak. Gitte Wilmsen was helemaal door het dolle heen met haar prestatie, ze bracht haar PR van 6.99 naar 8.00 meter en werd 4de. Ook Itske Verboven en Gitte Frijters lieten door hun prestatie zien dat er sterke dames wonen in Baarle. Na het kogelstoten mochten de meiden richting de hoogspringmat. Helaas voor Gitte Frijters en Istke geen nieuwe PR, dames de volgende keer gaat het zeker lukken, wij blijven gewoon oefenen. Ook voor de andere 3 geen PR, maar hun sprongen waren wel goed genoeg voor een 1ste (Evelien), 2de (Anouk) en 3de (Gitte Wilmsen) plaats. Weer een Gloria podium. Tijdens de eerst ronden van het kogelstoten zei trainer Koen met een lach dat hij een uitje zou gaan organiseren als er 3 maal een volledig Gloria podium zou zijn. Dat was niet het geval. Dus nu nog geen uitstapje, maar wie weet. Er komen nog meer wedstrijden.

Gloria atleten, als je hier niet bij was, dan heb je echt heel veel gemist. Wil jij ook deel uit maken van onze succes indoorgroep, zorg dan dat je de volgende keer aanwezig bent ergens in een sporthal binnen regio 13.

Zo zien we het podium graag! Alleen maar Gloria

Zo zien we het podium graag! Alleen maar Gloria

Trots!

Trots!

Reacties

  1. gerard
    29 oktober 2014 om 10:56

    Fantastisch gedaan, proficiat allemaal….ook Koen natuurlijk!!!

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *