Historische prestatie van atleten Gloria Atletiek

De C-junioren meisjes van Gloria Atletiek hebben voor een unieke prestatie gezorgd, door het podium te behalen bij de gebiedsfinale van de verenigingscompetitie. Op het eind van de dag mochten de meiden het 2e treetje van het podium betreden en de zilveren beker in ontvangst nemen.

 

Zaterdag 19 juni vond in Terneuzen de gebiedsfinale plaats van de C- en D-junioren. Gloria had zich met 2 ploegen geplaatst voor deze finale; de D- en C-junioren meisjes. Dit op zich is al een geweldige prestatie! De C-junioren hadden de beste papieren in handen voor een hoge ereplaats. De plaatsen 3 t/m 5 zouden heel dicht bij elkaar liggen en onze C-junioren behoorden tot 1 van deze ploegen. Ten opzichte van de wedstrijden van de 1e ronde was er een tactische wissel van onderdelen gedaan. Marieke werd ingeschreven op de horden ipv het verspringen. Dit had succes! Marieke liet al haar concurrenten ver achter zich. Ook bij het hoogspringen deed ze wacht iedereen hoopte.. Ze won ook dit onderdeel en vergaarde daarmee veel punten voor Gloria. Ook Anne wist veel punten te verscharen. Bij het speerwerpen werd ze op enkele centimeters 2e. Ze was hier zelf niet tevreden mee.. Deze frustraties werden meegenomen naar het discuswerpen en hier wierp ze de discus verder dan dat ze ooit gedaan had! En won dit onderdeel met ruim verschil met de tegenstand. Lynn kreeg de kogel niet zo ver dan dat ze normaal altijd doet bij het kogelstoten, maar op de 1000m liet ze wel van zich horen. Met een keurig PR eindigde ze vooraan in de wedstrijd. Bij het verspringen kwam Fieke in actie. Het was moeilijk springen, want tijdens haar wedstrijd viel er af en toe een bui en speelde de wind ook een rol. Maar ook Fieke behaalde de nodig punten! Het laatste onderdeel was de 80m sprint. Op dit onderdeel kwamen Fieke en Isatu in actie. De 2 atleten startten in dezelfde serie en ook nog eens in de banen naast elkaar. Isatu liet zich niet kennen en schoot na het startschot uit de startblokken en bleef Fieke voor.

 

Gedurende dag waren er geen tussenstanden bekend gemaakt en bleef het dus heel spannend! Tijdens de laatste onderdelen werd er gezegd dat wij 2e stonden en daarna weer iets anders.. Echt duidelijke was het niet. Vol spanning werd er gewacht op de prijsuitreiking. Toen er omgeroepen werd dat we 2e waren geworden, beklommen onze meiden vol trots het podium! In de geschiedenis van Gloria Atletiek is dit een unieke prestatie en zal moeilijk worden om snel weer geëvenaard of verbeterd te worden.

 

De D-junioren gaven ook het beste van zichzelf. Door een aantal blessures waren de D-junioren niet op volle sterkte. Maar toch liepen ze allen keurige prestaties zien. Vlak voor de wedstrijd hadden we nog een wisseling gemaakt van onderdeel. Zo wisselde Maxime en Renée een onderdeel. Maxime deed het kogelstoten. Ze deed dit heel goed en zette een keurig PR neer. Renée moest uitkomen bij het speerwerpen. Ze had hier goed voor getraind, maar door deze late wijziging was het toch spannend.. Renée deed dit fantastisch en wierp de speer over de 22m en won dit onderdeel met ruime voorsprong! Uiteindelijk werden de D-junioren 9e met 2951 punten op slechts 4 punten van de 8e plaats!

 

Uitslagen

 

C-junioren meisjes

2e plaats met 4124 punten

 

Marieke              Hoog 1.55m       80mh 13.47

Anne                    Speer 22.33m    Discus 21.14m

Lynn                      Kogel 5.95m       1000m 3.17.19

Fieke                    Ver 3.67m           80m 12.78

Isatu                     80m 12.11           80mh 16.31

Estafette             44.87

 

 

D-junioren meisjes

9e plaats met 2951 punten

 

Laura                    Hoog 1.35m       60mh 12.45

Maxime               Kogel 6.81m       60m 11.10

Eveline                 Ver 2.51m           1000m 4.05.46

Renée                  60m 9.29             Speer 22.58m

Annelot               60mh 13.59

Estafette             36.59

 

foto624-kl

Reacties

 1. Tom
  21 juni 2010 om 01:19

  Toppertjes!!!

 2. Claudi
  23 juni 2010 om 07:06

  Meiden hier doe je het allemaal voor! Super gedaan………jullie hebben talent, doorzettingsvermogen, zijn sportief en gewoon gezellig!
  Complimenten aan Dimphie. Haar AT cursus heeft zijn vruchten afgeworpen!
  D junioren, jullie ook gefeliciteerd……welliswaar geen podiumplek, maar wel in de FINALE!

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *