Hulde aan Laura, Claudia, Joep, Jolien, Linda & Tom!

Op een mooie Pinksterdag………….

Erg warm was het afgelopen maandag 2e pinksterdag. Op de wedstrijdkalender stond de BK/ Zuid Nederlandse Kampioenschappen voor C/B junioren in Best. Dat je daar niet zomaar aan mee mag doen, spreekt voor zich. Gloria Atletiek mocht maar liefst 3 atleten en onze eigen trainster Laura, natuurlijk ook een atleet, afvaardigen.
Helaas geen trainer die meekon. Maar wel drie ouders die na meer dan 10 jaar atletiek de klappen van de zweep kennen.
Hieronder het verslag van de trotse papa’s en mama’s.

Joep
Joep had zich ingeschreven voor Kogel, Discus en Speer.
Zijn eerste onderdeel was Discus. Hij had al gauw door dat er veel betere atleten waren, dus na 3 pogingen zat hij niet bij de beste 8. Geen finaleplaats maar wel een mooie worp van 25.35.
Daarna kwam ZIJN onderdeel speerwerpen!
Van Gloria had hij een wedstrijdspeer mee mogen nemen, zodat hij vertrouwd was met zijn speer. Na wat ingooien moest het dan het echt gaan gebeuren…..
Helaas kwamen er donkere wolken over Best en werd het pik en pik zwart. Al snel werd de wedstrijd onderbroken en er werd verzocht aan iedereen zo snel mogelijk naar binnen te gaan.
Na ongeveer 45 minuten werd de wedstrijd toch opnieuw hervat en kon Joep verder gaan met speerwerpen. Zijn derde worp werd dan ook zijn beste worp en was dan ook meteen een PR voor Joep.
Deze worp was ook genoeg voor een finaleplaats. Dus weer 3x werpen! Met nog één worp te gaan zou het om de 3de of 4de plaats gaan. Dus erg spannend!
Helaas kwam Joep één meter tekort en werd hij 4de. Maar wel een PR van 38.45m.
En zoals een echte sportman betaamt baalde hij toch wel een beetje van die 4e plek.

Joep zijn laatste onderdeel was het kogelstoten. Helaas zat er ook bij het kogelstoten geen finaleplaats in! Maar wel een mooie stoot van 8.51m.

Al bij al heeft hij toch genoten, ondanks net missen van het podium, van deze geweldige dag in Best.

Jolien
Jolien heeft alleen meegedaan aan het hoogspringen, om te voorkomen dat ze zoals de laatste keer, tussen het hoogspringen moet gaan kogelstoten aan de andere kant van het veld en telkens van schoenen moet wisselen…
Jolien was het jongste C-juniore meisje en behaalde brons. Jolien sprong over 1.55m, net als de nummers 1 en 2. Er wordt dan gekeken wie de meeste foutsprongen heeft gehad. Alle drie de medaillewinnaars zijn 1ste jaars C-junioren. Frappant toch?? En alle 3 doen ze mee aan de RTC trainingen bij Pieter en Marloes. Zij waren supertrots natuurlijk!!
Ook bij Jolien moest de wedstrijd stil gelegd worden vanwege het onweer. Toen het onweer voorbij was, is de wedstrijd vervolgd. Het regende best nog hard in het begin, maar we kregen te horen “Voor wat water leggen we de wedstrijd niet stil. We wonen nu eenmaal in Nederland, toch?”. Voor het stilleggen zat Jolien wel wat beter in de wedstrijd, dan erna. Maar dat zal voor alle atleten wel zo zijn geweest.

Claudia & Laura
Ook de zussen Laura en Claudia deden allebei mee.
Laura had weer zin in een wedstrijd en dat liet ze ook zien.
Met voor elk onderdeel een nieuw PR liet ze zien dat ze goed in vorm is.
Laura begon met verspringen en verbeterde haar persoonlijke record naar 4,58m, deze sprong was goed voor een 6e plaats in het Zuid-Nederlands
kampioenschap. Vervolgens kwam het onderdeel kogelstoten, ook hier scoorde Laura een nieuw PR met 9,32m, dit leverde haar de 5e plaats op. Discus was het 3e onderdeel waar Laura aan meedeed en ook hier kwam ze weer tot een nieuw PR, namelijk 23,59m, dit was de 6e plaats in het klassement.

Claudia startte de dag met de 80m sprint, ze liep hier een nieuw PR en
tevens scherpte ze daarmee haar clubrecord verder aan met een tijd van 11,03
sec. Het 2e onderdeel van Claudia was hoogspringen, dat ging soepel tot en met
een hoogte van 1,40m. Maar toen kwam daar het noodweer dat al een tijdje dreigend in de lucht hing, de organisatie riep toen terecht alle mensen naar binnen totdat het onweer was overgetrokken. Na ±45 minuten kon iedereen weer terug naar het veld en verder gaan met zijn of haar onderdeel. Voor Claudia werd de lat dus op 1,45 gelegd, helaas wilde het nu niet meer lukken en moest ze dus met 1,40 en een 9e plek genoegen nemen. Haar 3e onderdeel was verspringen en hier wilde ze even laten zien dat ze zeker zo ver kon springen als haar zus Laura en ze sprong al snel 4,52 m en behaalde daarmee een plekje in de finale.

Nog meer Brabantse kampioenschappen..
Voor de volwassenen stond dit weekend het Brabants kampioenschap 10 kilometer op de planning. Namens Gloria stonden Linda en Tom in Eersel aan de start op 2e Pinksterdag. Het was warm en de sponzen van de waterpost werden dan ook echt in dank afgenomen. Na een moeizame race was het zowel voor Tom als Linda spannend afwachten wat de uitslag zou worden. Beiden wisten niet precies als hoeveelste ze in hun categorie over de streep waren gesneld. De prijsuitreiking werd nog eens extra spannend gemaakt door de prijsuitreiking in een aantrekkende storm, in een prieeltje op het plaatselijke dorpsplein. Als eerste waren de heren senioren aan de beurt. Tom was bij de senioren als 2e over de finish gekomen bij het Brabants kampioenschap en was hier ontzettend blij mee! Toen inmiddels al de (nog aanwezige) atleten in het prieeltje stonden te schuilen voor de storm, mochten de dames het podium beklimmen. Net als Tom werd ook Linda de zilveren medaille omgehangen van het Brabantse kampioenschap!! En dan te bedenken dat Linda nog maar enkele maanden bij Gloria aan het trainen is! Het uitlopen werd deze keer een sprintje trekken in de regen naar de auto.

Namens Gloria Atletiek van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestaties!

En natuurlijk ook nog loopuitslagen;

Global-e Hardloopgale Gilze, woensdag 4 juni.
MSEN, 5 KM
53e Oskar Baijens 20.20
M35, 5 KM
12e Erwin Gulickx 21.53
Ook werd er afgelopen vrijdag gelopen namens Gloria in Turnhout tijdens de Stadparkloop van Atac. De uitslag hiervan is nog niet gepubliceerd.
T-Meeting
Sinds 2011 organiseert AV-Attila de T-Meeting. De T-Meeting is een atletiekwedstrijd die wordt gehouden op de 2e pinksterdag waarbij vele nationale en regionale toppers en subtoppers aan deelnemen. Sprint 100m, 200m, horden, hink-stap-sprong, hoog en nog veel meer onderdelen staan op het programma tijdens de T-Meeting. Voor de A, B en C pupillen is er de mogelijkheid om tussen dit semi-professioneel geweld, hun kunstje te laten zien tijdens een MILA wedstrijd. Martijn en Michiel stonden ook dit jaar weer aan de start, met als resultaat voor beiden een PR en een 2e plaats.