In de Gloria

Een feestje na de laatste cross

Zondag 3 februari was de laatste cross in Dongen.  Op volle sterkte, deden we mee met 30 jeugdatleten. Nou ja  op volle sterkte!? Verkoudheden, buikpijn, grieperig……….alles werd opzij gezet voor  de broodnodige puntjes om zilver te behalen in het crosscircuit.  Onze atleten gaven het onderste uit de kan.  Martijn zorgde voor de warming up en alle ouders zijn inmiddels getraind in het “zorgen dat de atleet op tijd aan de start staat”. De C pupillen mochten als eerste starten en lieten zien dat ze dit crossseizoen heel veel geleerd hebben. Bijna routineus liepen Brim, Raf, Kaat en Lander hun 1010 meter. Bij de B pupillen gooien we hoge ogen dit jaar. Stan behaalde Goud, Sep Brons en hij wist het toen hij finishte! Sep stopte voor de finish wat hem het zilver koste. Tja…..een leer voor de volgende keer ook de laatste stap is belangrijk.  Rens werd mooi  4e. Mirthe was onze punten knaller bij de B pupillen meisjes. Daarna de A pupillen waar Freke 3e werd, Nienke van Atledo was haar te snel af. Maar het Goud in het crosscircuit kon al niet meer misgaan. Amber werd keurig 4e en Jitte liep gedegen haar cross. Bij de A pupillen alle respect voor onze Gloria Atleten, vooral voor Stefan.  Door een gemiste afslag en een omleiding, was het een sprint van de auto naar de start en dan nog  1010 meter lopen. Dit koste al Stefan zijn energie, maar hij deed het wel. Bij de D junioren meisjes, had Femke even een momentje van roem door een foutje in de uitslag. Bij de D jongens gaf Rik alles wat hij had en liet zien dat hij heel veel progressie heeft gemaakt dit crossseizoen. De uitdaging voor volgend jaar? Papa aanmoedigen! Dat zien wij ook wel zitten Rik. Onze C junioren jongens liepen keurig hun wedstrijd, Vic werd 4e na een paar weken afwezigheid vanwege blessures. Als hekkensluiters waren het Gitte en Nikki die een prachtige wedstrijd liepen. Nikki ging helaas niet lekker vandaag, maar liep hem wel uit. Met pijn, maar opgeven was geen optie.

Dan natuurlijk onze Tom bij de VB nog, hij was zeer tevreden met zijn resultaat. We schrijven het nog een keer op, Tom was tevreden. Dat mag hij ook zeker zijn met 8 gelopen crossen. Tom verbaasde zich ook over het feit dat zijn knie zelden meer zeer doet. Van al dat trainen wordt je sterker Tom (ook je knie).

Ook deden er maar liefst 3 Gloria teams mee bij de Woeste Estafette, de papa’s en mama’s mochten aan de bak samen met hun eigen atleten.  De familie Stabel was de snelste dit jaar. En bij de volwassenen waren het Ronny, Erwin en Frans die ervoor zorgde dat Gloria toch weer wat puntjes mag bijschrijven in het crosscircuit.

Daarna met gierende banden naar huis. Want een oude traditie werd in ere gesteld. Het crossfeestje na de laatste cross. Gewoon in ons eigen clubgebouw. Hoe blij kun je toch zijn, met een clubgebouw. Allereerst deden we de prijsuitreiking van de onze felbegeerde Cross wisselbeker. Deze traditie bestaat al  17 jaar! Je kunt die beker winnen door aan zoveel mogelijk wedstrijden mee te doen, steeds sneller te worden. Dit jaar ging hij naar Freke van Eil.  Bij de volwassenen ging de wisselbeker heel verdient daar mister Cross, Erwin Gulickx. Daarna werd er nog een quiz gedaan met onze jeugdleden, maar die bleken wel heel erg slim te zijn. Ze behaalde bijna allemaal de maximum punten en was het tijd voor Frietamientjes en feest.

Het crossseizoen zit er weer op. Vrijdag de prijsuitreiking van de regio13 om 19.30 uur bij Spiridon. En wat zal de secretaris van regio 13 stralen als ze de zilveren beker uit mag rijken aan haar eigen Gloria Atleten.

En voor diegene die het jammer vinden dat het voorbij is. Zondag 17 februari, onze Snertcross. De cross die nergens om gaat, ja om Snert. Iedereen die graag hardloopt is welkom. Je bepaald zelf je afstand. Dus doe eens gek, doe mee.

Dank jullie wel allemaal voor een schitterend en sportief cross seizoen 2018/2019. Soms met een lach, soms met een traan, maar het groepsgevoel bij Gloria is zeer uniek, we steunen elkaar door dik en dun. Tot eind oktober, dan mogen we weer.

 

Foto’s Erwin

foto’s Luc Jansens

 

 

IMG_1398

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *